Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Sorina Man

7 August 2015
Vizualizari: 1422
Comentează add

Are loc în perioada 7-9 august și aduce culoare în inima Bucureștiului

Festivalul Strada Armenească Festivalul Strada Armenească - Conține audio

sorina-man

 Cum arată ediția de anul acesta a festivalului Strada Armenească? "Există o trecere de la  acel aer vintage alb-negru la o stradă plină de culoare" , spune Hrant Jaghinian (unul dintre organizatori care va juca și rolul de prezentator ) Așadar va fi o stradă plină de culoare și de oferte care mai de care mai tentante , de la tururi gratuite ale cartierului până la spectacole de muzică, dans și teatru sau de la  activități de bazar până la delicii gastronomice. Din lista gastronomică nu lipsește renumita prăjitură Marlenka, baklavaua, Adana Kebab sau grătarul khorovatz.

AUDIO 1 MATINAL

Creat în anul 405 de Mesrop  Mashtots, alfabetul armean are o frumusețe aparte pe care o puteți descoperi în zilele festivalului la standul de CALIGRAFIE, după cum am aflat de la Hrant Jaghinian, unul dintre organizatori. " Vom avea în permanență tineri armeni care vor fi acolo să prezinte alfabetul armean, un alfabet unic care are 36 de litere." Frumusețea formei literelor face ca ele să fie adesea utilizate în lucrări artistice. "Vizitatorii își vor putea scrie numele în limba armeană, vor putea să afle cuvinte în limba armeană..." Surpriza ediției este prezența artistului Ruben Malayan, venit din Armenia. El le va împărtăși vizitatorilor taina creației alfabetului armean. Absolvent al Colegiului de Artă Terlemezian și al Institutului de Arte Frumoase din Erevan, Ruben va susține o conferință și două work-shopuri despre arta caligrafiei. " El și-a dedicat o mare parte din ultimii ani făcând o documentație foarte serioasă privind rădăcina alfabetului armean. Abia aștept să asist pentru că am avut plăcerea de a discuta pe skype cu artistul și am fost fascinat de cunoștințele lui." 

Pentru cei mici, pe lângă joaca cu litere , vor mai fi o mulțime de alte activități. "Vom avea postere mari pe care ei le vor colora, vom avea printate ornamente tradiționale armenești pe care ei le vor colora, după care le vom expune în curtea Arhiepiscopiei Bisericii Armene din București. Vor fi deasemenea spectacole, jocuri, teatru pentru copii, teatru de păpuși...Practic am încercat să facem tot posibilul ca părinții care vin cu copiii să poată avea de unde alege."

AUDIO 2 PRIETENII DE LA 10


Etichete exclusiv radioreportajFestivalul Strada Armenească

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live