Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudia Zidaru

2 August 2013
Vizualizari: 2099
Comentează add

Festivalul Strada Armenească, eveniment care cuprinde spectacole de dans şi muzică tradiţionale, prelegeri sau vizionări de filme începe vineri la Bucureşti.

Festivalul Strada Armenească

claudia-zidaru

Festivalul Strada Armenească, eveniment care cuprinde spectacole de dans şi muzică tradiţionale, prelegeri sau vizionări de filme începe astăzi la Bucureşti.

Pe parcursul celor trei zile vor fi deschise publicului Catedrala Armenească şi Muzeul Dudian.

 Vicepreşedintele Uniunii Armenilor din România, Terzian Sirun, despre aşteptările comunităţii pentru zilele de festival:  

"Să ne facem încă o dată cunoscuţi cu tradiţiile noastre, cu personalităţile armeneşti care au trăit în viaţa culturală a Bucureştiului şi nu numai a Bucureştiului, a României. Sunt multe lucruri pe care le veţi afla.

"Tradiţiile, dansurile, cultura, tot ce ţine de armeni şi de armenitate. Veţi găsi foarte multe ateliere diverse de caligrafie, la scenă vor fi foarte multe programe, formaţii de dansuri, un mic restaurant cu produse specifice armeneşti" mai spune  vicepreşedintele Uniunii Armenilor din România.

Strada Armenească, locul unde se va desfăşura Festivalul, este atestată din secolul al XVII- lea şi reprezintă un important punct de reper atât pentru comunitatea armeană cât şi pentru Bucureşti.
 


Etichete Ştiri BucureştiFestivalCatedrala ArmeneascăMuzeul DudianTerzian SirunStrada Armenească

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live