Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

13 Aprilie 2014
Vizualizari: 2929
Comentează add

Spre deosebire de anii trecuţi, când Festivalul Scrumbiei era finanţat de la bugetul local, de această dată evenimentele sunt finanţate din fonduri europene.

Festivalul Scrumbiei în variantă europeană

maria-mandita-galati

Foto: Maria Măndiţa.

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Scrumbiei se desfăşoară pe Faleza Inferioară a Dunării de la Galaţi.

Spre deosebire de anii trecuţi, când Festivalul Scrumbiei era finanţat de la bugetul local, de această dată evenimentele organizate sunt finanţate cu fonduri europene, prin Programul Operaţional pentru Pescuit.

Acesta îşi propune să contribuie la dezvoltarea durabilă a zonei pescăreşti din municipiul Galaţi, delimitată de Valea Oraşului şi Faleza inferioară a Dunării.

Având în vedere sursa diferită de finanţare, în acest an Festivalul Scrumbiei nu a mai cuprins activităţi tradiţionale, precum crosul tuturor vârstelor, concursul de pescuit şi nici împărţirea de porţii cu ciorbă din peşte enoriaşilor, după slujba de Florii, oficiată pe Faleza Dunării, la Biserica Fortificată Precista.

În schimb, în cadrul proiectului european, pe Faleza Dunării a fost organizat un spaţiu expoziţional cu pliante informative, unelte de pescuit şi ambarcaţiuni, dar şi un concurs gastronomic, desfăşurat pe două secţiuni – amatori şi profesionişti – concurs jurizat de chef  Cezar Munteanu.


Scrumbie la grătar. Foto: Maria Măndiţă.

În partea a doua a zilei, au fost programate manifestări artistice susţinute de: fanfara Centrului Cultural Dunărea de Jos, Grupul folcloric profesionist „Ciobănaşul” Galaţi, un grup local de dansatori latino, un concert live al solist Victor Udres – trupa Over (ora 16.00), un moment artistic - teatru de improvizaţie cu Social Act Theatre (17.00) şi în final un moment sportiv – Zumba Experience (ora 18.00).


Etichete ştiri sud-estGalaţiFestivalului Scrumbieipescuitfaleza DunăriiFloriibisericăconcursurigastronomiepeştetradiţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live