Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: „Alegeri prezidenţiale 2019. Mesaje electorale” Miercuri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

15 Aprilie 2019
Vizualizari: 1479
Comentează add

Festivalul va începe vineri, 19 aprilie, de la 13, şi va dura până duminică seara când "va fi preparat cel mai mare storceag, denumit şi regina ciorbelor pescăreşti".

Festivalul Scrumbiei Dunărene organizat la Galaţi

maria-mandita-galati

  Scrumbie la grătar. Foto: Arhivă.

În perioada 19 - 21 aprilie 2019, Primaria Municipiului Galaţi organizează a XVIII-a ediţie a Festivalului Scrumbiei Dunărene, eveniment care se va desfăşura pe Faleza Inferioară a Dunării, în zona foişorului.
 
Evenimentul va fi organizat de o firmă privată, finanţarea, în valoare de 118.780 de lei, fiind asigurată de Primăria Galaţi.
 
Festivalul se va deschide vineri, 19.04.2019, începând cu ora 13, când publicul este invitat la un ospăţ pescăresc, de unde nu vor lipsi gustoasa saramură de crap, scrumbia la grătar şi multe alte preparate din peşte. Sâmbătă, 20.04.2019, programul de preparare şi vânzare a produselor culinare pescăreşti se va desfăşura în intervalul orar 13 - 22.
 
De la ora 17 la 18:30, sunt programate spectacole ale artiştilor locali, iar de la 18:30, un recital de muzică populară, susţinut de orchestra Rapsozii Botoşanilor,  împreună cu Sofia Vicoveanca şi Daniela Condurache. 
 
Duminică, festivalul continua cu un concurs de îndemânare pescarească, programat de la ora 7:30. Tot duminică, în afară de preparatele culinare pescăreşti, maestrul bucătar Valentin va prepara cel mai mare storceag, denumit şi regina ciorbelor pescăreşti.
 
Programul va continua cu un spectacol dedicat copiilor la foişor (ora 11:00), spectacole cu artişti locali, recital cu Valentin Ghencea (17 - 18:40) şi un recital Ionela Bănică, urmat de trupa Mandinga.

Etichete Sofia VicoveancaDaniela ConduracheGalaţiscrumbieDunărestorceag,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live