Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

17 Septembrie 2015
Vizualizari: 1097
Comentează add

Festivalul Minorităților Naţionale de la Arad, care din anul 2013 este inclus în Mişcarea Charta XXI pentru reconcilierea popoarelor, se va desfășura în 19 septembrie.

Festivalul Minorităților Naţionale la Arad

ioan-suciu

 

Festivalul Minorităților Naţionale de la Arad, care din anul 2013 este inclus în Mişcarea Charta XXI pentru reconcilierea popoarelor, se va desfășura în 19 septembrie 2015 la Arad şi va cuprinde un simpozion, un spectacol, parade porturilor populare şi o expoziţie de produse tradiţionale. 
 
Festivalul Minorităţilor Naţionale are ca scop evidenţierea celor mai valoaroase aspecte din viaţa minorităţilor care convieţuiesc de sute de ani, în armonie, în municipiul şi judeţul Arad. 
 
În acest an, la Festivalul Minorităţilor Naţionale de la Arad, pe lângă ansamblurile minorităţilor din municipiul şi judeţul Arad vor participa ansamblul folcloric al Casei de Cultură din Zrenjanin (Serbia) şi Fanfara minerilor din oraşul Pecs (Ungaria). 
 
De asemenea, în timpul festivalului, în Parcul Eminescu, Centrul de Transfuzii Sanguine Arad va promova donarea de celule stem hematopoietice, cei care vor dori vor putea atât să se informeze cât şi să se înscrie în Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.
 
Festivalul Minorităţilor Naţionale este organizat de Asociaţia Qult-Ar Arad, cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad şi al Primăriei Arad. 
 
Festivalul Minorităţilor Naţionale Arad, ediţia a X-a – PROGRAM
 
Ora 11.00, Sala „Regele Ferdinand” – Palatul Administrativ Arad:
Simpozion cu tema „Personalităţi ale minorităţilor care au contribuit la dezvoltarea patrimoniului cultural al Aradului”;
 
Ora 14.00  - 20.00 Parcul Mihai Eminescu
Prezentarea tradiţiilor minorităţilor naţionale şi ale comunităţilor etnice care convieţuiesc în Arad (standuri de prezentare obiecte şi produse tradiţionale);
 
Ora 16.00, Centrul Aradului.
 
Parada porturilor populare ale minorităţilor
Traseu: Palatul Administrativ – Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad – Parcul Mihai Eminescu 
 
Ora 17.00  - 20.00 Parcul „Mihai Eminescu”: 
Spectacol de cântece și dansuri tradiţionale din repertoriul minorităţilor naţionale Invitaţi: Ansamblul Casei de Cultură din Zrenjanin (Serbia)

Fanfara minerilor din Pecs (Ungaria) 


Etichete Festivalul Minorităților Naţionale de la AradMişcarea Charta XXIimpozionun spectacolparade porturilor populare şi o expoziţie de produse tradiţionale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live