Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 05 EXCELENTA LA EA ACASA Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

16 Septembrie 2021
Vizualizari: 399
Comentează add

Festivalul Internaţional George Enescu a ajuns la ziua a douăzecea şi continuă astăzi în ţară - la Sibiu, la Ploieşti şi la Piteşti dar şi în București.

Festivalul Internaţional George Enescu - ziua XX

-

Foto: Arhiva

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 septembrie, ora 8:06) - Realizator: Cristina Grecu - Festivalul Internaţional George Enescu a ajuns la ziua a douăzecea şi continuă astăzi în ţară - la Sibiu, la Ploieşti şi la Piteşti dar şi în cele două săli tradiţionale din Bucureşti. La Sala Palatului, în programul ansamblului Les Dissonances se află piese celebre de Maurice Ravel, Igor Stravinski, dar şi Capriciul Român pentru vioară şi orchestră, de George Enescu. Şi la Atheneul Român se cântă astăzi Enescu, Baladă pentru vioară şi orchestră, Concertul numărul 4 în re major pentru vioară şi orchestră de Mozart, dar şi Simfonia numărul 9 în do major de Franz Schubert. În prezent, organizatorii festivalului caută un nume pentru funcţia de director artistic al evenimentului. Marele dirijor Cristian Măcelaru era pe buzele tuturor, ca posibil continuator, după cum a aflat Mihaela Helmis de la Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului:

Mihai Constantinescu: Se va proceda ca să spun, normal și legal, în sensul că vor avea loc discuții cu conducerea ministerului, cu cei care sunt decidenții în numirea noului director artistic și probabil că va fi un anunț, după terminarea festivalului, în care se va anunţa atât directorul, cât și liniile, să zic, directoare ale viitoarelor ediții.
Reporter: Dar pentru că e vorba de un eveniment cu o anvergură cunoscută, internaţională, numele lui Cristian Măcelaru este cel despre care toţi vorbim.
Mihai Constantin: Este unul din cei care, să zic așa, ar merita să fie director artistic al festivalului, poate în cea mai mare măsură el, mai sunt și alții, sperăm ca cei care au această putere să hotărască cât mai repede, pentru că e deja târziu.


Etichete (ii)festivalenescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live