Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Muzical

5 Septembrie 2013
Vizualizari: 1561
Comentează add

Leo Hussain dirijează Orchestra Filarmonicii din Iaşi. Solist va fi Marino Formenti, pianist italian ale cărui concerte sunt adevărate experienţe intelectuale şi artistice.

Festivalul Internaţional "George Enescu", ziua a cincea Festivalul Internaţional "George Enescu", ziua a cincea - Conține audio

radio-romania-muzical

Leo Hussain. Foto: festivalenescu.ro

Orchestra Filarmonicii din Iaşi, ansamblu acompaniator la Concursul Internaţional Grand Prix Maria Callas de la Atena, este condusă în 5 septembrie, ora 17.00, la Ateneul Român de britanicul Leo Hussain.

La 35 de ani, muzicianul a lucrat cu orchestre celebre, ieşind din umbra maeştrilor cărora le-a fost asistent şi afirmându-se cu siguranţă deplină în arta dirijatului.

Solist va fi Marino Formenti, pianist italian ale cărui concerte sunt adevărate experienţe intelectuale şi artistice.

Concertul cuprinde opusuri contemporane româneşti şi britanice.

Ziua de miercuri s-a încheiat cu recitalul susţinut de pianistul Radu Lupu.

AUDIO: Interviu cu directorul Institutului Cultural Francez din România, Stanislas Pierret.

La ora 19,30, la Sala Mare a Palatului vine, Orchestre de Paris, ansamblu clasic care a intrat într-un clasament pop - datorită unei înregistrări cu Bolero-ul de Ravel.

Orchestra va fi dirijată de directorul ei muzical, estonianul Paavo Järvi, numit în Franţa Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor.

Solişti - tânăra şi deja renumită violonistă norvegiană Vilde Frang şi organistul francez Thierry Eschaich, cunoscut şi în domeniul compoziţiei.

Programul cuprinde lucrări de Berlioz, Britten şi Saint-Saëns.

Concertele de la Ateneul Român şi de la Sala Mare a Palatului sunt transmise în direct la Radio România Muzical şi Radio România Cultural.

Tot în 5 septembrie, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti compozitorul Octavian Nemescu vorbeşte despre creaţia proprie.

Va avea loc cu acel prilej şi ultimul concert al Ansamblui IconArts din festival, cu muzică de compozitori români dirijată de Gabriel Bebeşelea.

Iar la Filarmonica din Craiova, Theo Wolters conduce lucrări de Mozart - solişti violonistul Liviu Prunaru şi violistul Ceciliu Ovidiu Işfan - în lucrări de Rossini şi Dvořák.

Recital cu pagini de Schubert în memoria  pianistei Mihaela Ursuleasa

Cel mai solicitat concert al actualei ediţii a Festivalului Internaţional "George Enescu" a avut loc miercuri seară la Ateneul Român.

Radu Lupu a susţinut recitalul cu pagini de Schubert în memoria  pianistei Mihaela Ursuleasa.

Dirijorul american Lawrence Foster a fost surprins de public.

"A fost o experienţă fantastică pentru mine să vin aici în această seară. Radu Lupu şi muzica lui Schubert reprezintă un întreg, sunt înseparabili.

Să vezi această sală a Ateneului în care au încăput cu siguranţă vreo 1.200 de oameni într-o asemenea linişte, concentrare. Ce public incredibil! Este cu adevărat cel mai frumos loc în care să te afli, la Festivalul 'George Enescu', aici, la Bucureşti", a spus Lawrence Foster 

Tot la Ateneul Român astăzi va concerta de la ora 17:00 Filarmonica de Stat Moldova Iaşi, iar pe scena Sălii Mari a Palatului va urca de la ora 19:30 Orchestre de Paris.

Mai multe ştiri despre Festivalul Internaţional George Enescu, ediţia a XXI-a puteţi găsi aici.

Programul festivalului si orele transmisiilor în direct la Radio România Cultural şi Radio România Muzical pot fi consultate aici.


Etichete Festivalul Internaţional George Enescu ediţia a XXI-aMihaela UrsuleasaLawrence FosterMarino FormentiLeo HussainOrchestre de Paris

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live