Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Septembrie 2021
Vizualizari: 642
Comentează add

Melomanii au arătat un interes special pentru concertele programate astăzi în cadrul Festivalului Internațional 'George Enescu.

Festivalul Internațional George Enescu se desfășoară cu casa închisă

radiojurnal

  Foto: Arhiva

Melomanii au arătat un interes special pentru concertele programate astăzi în cadrul Festivalului Internațional ''George Enescu", care se desfășoară cu casa închisă.
 
La Ateneul Român, dirijorul Tiberiu Soare le propune iubitorilor muzicii un program cu lucrări de Ceaikovski și Haydn, alături de Orchestră de Cameră Radio și de cunoscuta violoncelista americană Alisa Weilerstein, care declarat pentru radio România:
 
Alisa Weilerstein: Am primit de-acum patru ani invitația să vincu Trondheim Soloists ai căror parteneră sunt. Am fost bucuroasă să înregistrăm împreună, să ne aflăm în turnee cu Concertul de Haydn în Do Major pentru Violoncel, dar, din păcate, ei nu au putut să vină la festival din cauza pandemiei, așa că mă bucur să pot fi pe scenă împreună cu una dintre orchestrele importante din București la Festivalul Enescu, a cărui muzică îmi place foarte mult. Cred că le datorez apropierea de muzica sa părinților mei, mama pianistă, tata violonist, care îl apreciau enorm. Am crescut cu Sonata pentru vioară, cunosc şi /.../ și piesele pentru pian așa că sunt un mare fan al muzicii sale.

Etichete Festivalul Internațional George EnescuTiberiu SoareAlisa Weilerstein(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live