Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA Joi, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Septembrie 2019
Vizualizari: 1101
Comentează add

Timp de trei săptămâni, celor 84 de concerte care vor avea loc în Bucureşti li se vor adăuga alte peste 30 de evenimente în ţară.

Festivalul Internaţional "George Enescu" continuă

radiojurnal

Continuă Festivalul Internaţional "George Enescu".

Timp de trei săptămâni, celor 84 de concerte care vor avea loc în Bucureşti li se vor adăuga alte peste 30 de evenimente în ţară.

La Sibiu a cântat marţi, 3 septembrie, Monte Piano Trio din Marea Britanie, din care face parte şi pianista de origine română Irina Boţan , care pledează pentru o mai bună cunoaştere a creaţiei enesciene.

Irina Boţan: Este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din lume şi pentru noi este o mare onoare să cântăm în cadrul Festivalului Enescu, mai ales pentru mine, ca româncă. Muzica enesciană este din ce în ce mai cântată, mai ales în Marea Britanie, dar nu destul, mi se pare mie, şi, noi, ca trio, vrem să cântăm cât se poate de des muzica lui Enescu, pentru că este unul dintre cei mai importanţi compozitori ai secolului XX şi merită să fie ascultat mult mai des. Am cântat deja tot repertoriul - destul de des în ultimii ani - pentru că ne place aşa de mult. E o muzică complexă şi profundă şi frumoasă.

La Ateneul Român a avut loc ieri concertul Orchestrei Naţionale Simfonice a Radiodifuziunii Poloneze, dirijat de unul dintre marii prieteni ai României şi ai Festivalului, sir Lawrence Foster.

De la ora 19:30, la Sala Palatului a avit concertul London Symphony Orchestra, care a inclus şi creaţia lui George Enescu, Vox Maris.


Etichete festivalenescu 2019concerte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live