Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

6 Septembrie 2021
Vizualizari: 629
Comentează add

Concertul de la Sala Palatului a cuprins piese compuse de faimosul tenor, compozitor și dirijor José Cura.

Festivalul Internaţional George Enescu - concert-surpriză la Sala Palatului

Foto: Arhiva

Realizator: Ziua de ieri a adus în sălile Festivalul Internațional "George Enescu", pe lângă marea muzică, și adevărate surprize: concertul de la Sala Palatului a cuprins piese compuse de faimosul tenor, compozitor și dirijor José Cura. La 25 de ani de când vine la București și la cea de 25-a aniversare a sărbătorii muzicii dedicate cunoașterii creației enesciene, el a adus aseară publicului în premieră mondială o lucrare vocal-simfonică, "Te Deum", compusă pentru a celebra acest univers. Pe scenă s-au aflat peste 150 de instrumentiști de la celebra Orchestră Filarmonică din Londra, solişti de marcă, dar și corurile Radio.

Reporter: Mihaela Helmis
José Cura: E aniversarea festivalului și e un dar pe care i-l aducem, dar a fost un dar foarte greu de adus, depășind toate piedicile și muncind să demonstrăm că cel mai bun vaccin este muzica.
Reporter: La rândul său, marele dirijor Nicolae Moldoveanu, și el pe scenă ieri, la Ateneul Român, prezent în Sala Palatului, spunea:
Nicolae Moldoveanu: Absolut extraordinară această performanță din seara asta, o piesă foarte-foarte interesantă, interpretată de o combinație de ansambluri absolut extraordinare. Orchestra "Filarmonia", care este cunoscută pentru calitatea sonoră, respectiv corurile absolut formidabile ale Radioului - Corul Național Academic și Corul de Copii. Şi, sincer să fiu, am rămas absolut... se zice "stupefiat" de acest José Cura, pe care toată lumea îl știe și l-am revăzut în această ipostază de dirijor formidabil...
Reporter: Şi compozitor.
Nicolae Moldoveanu: ...şi compozitor absolut formidabil.
Reporter: Cu iubire, spunea; și s-a simțit.
Nicolae Moldoveanu: Absolut!


Etichete (ii)sala palatuluiconcertsurpriză

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live