Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ROMANILOR - continuare (R) Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

10 Iunie 2018
Vizualizari: 1628
Comentează add

La Sibiu continuă maratonul de spectacole din Festivalul Internațional de Teatru.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, ziua a treia

carmen-vulcan-sibiu

Foto: FITS.

La Sibiu continuă maratonul de spectacole din Festivalul Internațional de Teatru.

În această a treia zi sunt programate nu mai puțin de 50 de evenimente, atât în săli cât și în spații neconvenționale. Vor fi spectacole de teatru, dans, circ contemporan, concerte, conferințe, expoziții și multe spectacole de stradă care vor anima, întreaga zi, centrul istoric al orașului.

La Fabrica de Cultură , compania „Les Ballets Jazz” din Montreal va avea două reprezentații cu un spectacol de dans acompaniat de sunetele mașinii de scris. Tot aici, de la ora 18, Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București va prezenta piesa “Regele moare”, de Eugene Ionesco. Teatrul Gesher din Israel va juca pe scena naționalului sibian, de la ora 22, comedia „De-a râsul-plânsul”, iar , la aceeasi oră, la Fabrica de Cultură, va fi o nouă reprezentație cu spectacolul pus în scenă de regizorul Silviu Purcărete la naționalul sibian, pornind de la o piesă de teatru japonez kabuki, spectacol care a avut premiera aseară în festival. Renumita companie de dans Kibbutz, din Israel, va prezenta la Centrul Cultural „ Ion Besoiu”, un sensibil spectacol de dans contemporan intitulat „Laptele Mamei-un cântec de dragoste pentru părinți”.

Academia Forțelor Terestre din Sibiu va găzdui un spectacol pentru militarii NATO aflați în România, mai ales pentru cei care participă la exerciții multinaționale în poligonul de la Cincu, județul Brașov. Ei vor urmări un incendiar spectacol de dans prezentat de comunitatea The Flex din cartierul new york-ez Brooklyn, regia fiind semnată de Peter Sellars, care va primi , la această ediție a FITS, o stea pe Aleea Celebrităților.

Întreaga zi, pietonalul din centrul istoric al Sibiului va fi animat de paradele unor trupe de stradă din Germania, Italia, Spania, India și Marea Britanie. Iar de la ora 21,45 Piața Mare va fi scena pentru două spectacole ale artiștilor italieni care vor face acrobații la înălțime printre baloane și vor aduce „Magia apei” în inima Sibiului, prin fântâni dansatoare.

Această a treia zi a Festivalului Internațional de Teatru se va încheia cu un concert de rock alternativ, susținut în Piața Mare, începând cu ora 22,30, de formația românească Urma.


Etichete Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiuziua a treia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live