Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

14 Iunie 2013
Vizualizari: 1532
Comentează add

2.500 de artişti români şi străini şi 30 de evenimente teatrale pe zi definesc Festivalul internaţional de la Sibiu, aflat la final, după o săptămână de succes.

Festivalul internaţional de teatru de la Sibiu, la final

carmen-vulcan-sibiu

Piaţa Mare din Sibiu. Foto: Carmen Vulcan.

De o săptămână, spectacolele de teatru, muzică, dans se ţin lanţ la Festivalul de la Sibiu.

Cele mai aşteptate producţii teatrale sunt programate pentru acest week-end şi dincolo de acestea continuă Festivalul străzii.

În fiecare după-amiază până târziu în noapte, centrul istoric devine o scenă pentru spectacolele de stradă.

Artişti pe picioroange, mimi, majorete, fanfare, acrobaţi sau jongleri, focul, fac deliciul publicului cu reprezentaţiile lor din pieţele medievale şi de pe corso-ul Sibiului. 

"Excelent. Am prins numai finalul dar, aşa, simt că mă umplu de energie, întineresc odată cu ei.   : Doamne, cum au atâta anergie.  : Admirabil, avem o manifestare minunată la Sibiu, aici.  : Suntem din Barcelona, compania Brincadeira, o trupă de toboşari şi dansatori. Ne mişcăm pe ritmul tobelor în funcţie de reacţia publicului. Totul este la noi improvizaţie. Dacă oamenii ne răspund, accelerăm ritmul şi mişcările trupului. Trebuie să înţelegi publicul, ca să faci un spectacol bun" spiun cei care s-au alăturat artiştilor.

La Festivalul de la Sibiu au venit companii, artişti şi personalităţi din lumea artelor spectacolului din peste 70 de ţări.

Unii sunt pentru prima oară la Sibiu, alţii sunt veterani ai festivalului.

Compozitorul Vasile Şirli, directorul muzical de la Disneyland Paris şi unul dintre colaboratorii apropiaţi ai regizorului Silviu Purcărete, este unul dintre prietenii vechi ai Sibiului şi festivalului. 

"În general, festivalul de la Sibiu înseamnă pentru mine o vizită la prieteni, să văd ce au făcut, ce fac şi ce vor face, pentru că, de multe ori, prin acest festival se pregăteşte viitorul, prin  întâlniri, prin discuţii, prin bursa de spectacole, prin tot ceea ce înseamnă, iar această ediţie, a 20-a a festivalului, înseamnă mult, bun, Sunt frustrat că nu pot vedea tot, ceea ce este foarte bine pentru un festival, pentru festivalieri, cei care vin să vadă" spune Vasile Şirli. 

Festivalul se închide cu fast

Profesorul britanic, Noel Rits vine la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu încă de la primele ediţii. 

"Le spun studenţilor mei că dacă vor să afle ce se întâmplă în lumea teatrului sau în general în artele spectacolului, vor vedea într-o săptămână la Sibiu mai multe decât într-un an întreg la Londra. De aceea este atât de important acest festival" spune Noel Rits. 

Maratonul spectacolelor de la Sibiu continuă până duminică, cu teatru, dans şi muzică.

Peste 30 de evenimente zilnic.

Vineri seara, pe scena din Piaţa Mare va urca renumitul ansamblu folcloric "Junii Sibiului" cu un spectacol cu obiceiuri din toate zonele etnografice ale României.

Sâmbătă seară, va avea loc gala aniversară a 20 de ani de festival şi va fi inaugurată Aleea celebrităţilor din Parcul Cetăţii, unde şapte personalităţi ale lumii artelor spectacolului vor primi  câte o stea.

Vor fi şi concerte în Piaţa Mare.

Sâmbătă, trupa Vank, iar duminică, Loredana, după care cea dea 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru se va încheia, potrivit tradiţiei, cu focuri de artificii.


Etichete Ştiri CentruFestivalul internaţional de teatruSibiuVasile ŞirliVankLoredanaartişti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live