Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. Succesele muzicii romanesti Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Iunie 2019
Vizualizari: 593
Comentează add

Franţa are, de altfel o prezenţă deosebită în cadrul Festivalului, unde a inagurat oficial şi primul Salon Micro-Folie, din afara Hexagonului.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

radiojurnal

La eveniment  a participat  Michèle Ramis, Ambasadorul Franței în România si Constantin Chiriac, Președintele FITS. Foto: Mihaela Helmis.

Spectatorii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu sunt aşteptaţi şi astăzi de la ora 9.00, la o reprezentaţie de teatru japonez, pe Strada cu cărţi.

Va fi multă animaţie şi pe pietonala Nicolae Bălcescu, iar la Teatrul Radu Stanca, se joacă diseară piesa "Fugarii".

În Piaţa Mare, se va auzi, spre seară şi muzica romantică, datorită artistului francez Adam Naas.

Franţa are, de altfel o prezenţă deosebită în cadrul Festivalului, unde a inagurat oficial şi primul Salon Micro-Folie, din afara Hexagonului.

Este un spaţiu complex de familiarizare cu cele mai importante capodopere găzduite de instituţiile de cultură din Franţa, spune Andrei Ţărnea, unul dintre comisarii Sezonului România - Franţa. 


Andrei Ţărnea: Micro-Folia face un pas mai departe în acest exerciţiu de democratizare al culturii. E un instrument de mediere, aş spune un instrument genial de mediere care foloseşte avantajele tehnologiei secolului XXI, federând colecţii universale, nu e doar artă franceză, e artă din toată lumea, în cele 12 muzee franceze, iar parteneriatul pe care România îl are via Ministerul Culturii, cu Parcul Naţional de la Villette şi Micro-Folie implică şi prezenţa colecţiilor digitalizate ale unor muzee din România, în toate Micro-Foliile, nu numai în cea de la Sibiu.


Etichete Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiusezonul romania frantaandrei tarneasalon micro folie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live