Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ştefan Daraban, Iaşi

26 August 2014
Vizualizari: 1380
Comentează add

Parada portului şi dansului popular este cea care deschide cea de-a XX-a ediţie a festivalului pentru copii şi tineret, care se va desfăşura până pe 30 august.

Festivalul Internaţional de Folclor din Iaşi, la start

stefan-daraban-iasi

Foto: Arhivă/ Constantin Paşol

Mare alai de sărbătoare marţi, începând cu ora 16:00, pe străzile din centrul Iaşiului.

Va avea loc parada portului şi dansului popular, moment de deschidere a celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor pentru copii şi tineret "Cătălina", care se va desfăşura până pe 30 august.

Participă peste 800 de mici şi mari artişti din mai multe judeţe ale ţării, dar şi din Macedonia, Bulgaria, Georgia, Serbia, Republica Moldova, Slovacia şi Ucraina.

Evenimentul, organizat de Palatul Copiilor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, este găzduit de Complexul Palas pe a cărui scenă vor urca 23 de ansambluri folclorice, precum şi interpreţi individuali, fiecare aducând ceva din frumuseţea zestrei folclorice din care provine.

Practic, în fiecare zi, între orele 16:00 şi 20:00, vor avea loc reprezentaţii în cadrul unor momente denumite simbolic Ziua Recunoştinţei, Ziua Iei şi Ziua Excelenţei, cea din urmă desfăşurându-se vineri, când va avea loc şi spectacolul de gală şi premierea celor mai buni.

De reţinut că, tot în această perioadă, va avea loc şi un concurs - "Meşteşuguri artistice tradiţionale", cu prezenţe tot din rândul participanţilor la festival.

Ceramică şi olărit, modelaj în lut, icoane pe sticlă, ouă încondeiate, măşti, sculptură pe lemn, cusături-ţesături-împletituri, podoabe tradiţionale, podoabe din mărgele pentru port popular, pielărit şi pictură pe lemn, toate se vor regăsi în panoplia acestor desfătări pline de frumuseţe.


Etichete Ştiri Nord-EstfestivalfolclorIaşicopiitineret

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live