Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

8 August 2022
Vizualizari: 285
Comentează add

Festivalul Anonimul cuprinde două competiţii de scurtmetraje româneşti şi internaţionale. În competiţia de scurtmetraj românesc au fost selectate 12 titluri.

Festivalul internaţional de film independent Anonimul începe astăzi

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Festivalul internaţional de film independent Anonimul, proiect cofinanţat de Ministerul Culturii, se deschide luni, 8 august, în satul Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, cu proiecţia "Mariupolis 2", ultimul film al regizorului lituanian Mantas Kvedaravicius, capturat de armata rusă şi ucis în regiunea ucraineană Mariopol, a anunţat Ministerul Culturii pe pagina de Facebook, transmite Agerpres.
 
Documentarul neterminat de regizor a fost montat în timp record de logodnica acestuia, Hanna Bilobrova, împreună cu producătorii proiectului, pentru a putea fi prezentat la Festivalul de la Cannes.
 
"Bilobrova şi Kvedaravicius se întorseseră să filmeze din nou în Mariupol, în plin război, pentru a documenta oamenii şi locurile pe care le filmaseră în 2015 pentru documentarul 'Mariupolis'. Regizorul intenţiona să arate cum continuă viaţa acestor oameni printre bombardamente, cu imagini la limita între tragedie şi speranţă. 'Mariupolis 2' este o compilaţie de imagini filmate de documentarist, fără voce din off sau muzică, şi cuprinde cadre lungi din viaţa cotidiană a acestor oameni care încearcă să supravieţuiască războiului, 'o mărturie a rezistenţei umane' scriau cei de la Screen Daily", se precizează într-un comunicat al fundaţiei Anonimul.
 
Festivalul Anonimul cuprinde două competiţii de scurtmetraje româneşti şi internaţionale. În competiţia de scurtmetraj românesc au fost selectate 12 titluri, iar în cea de scurtmetraj internaţional, 10 producţii.
 
Selecţia competiţiei de lungmetraje a fost realizată de Ludmila Cvikova, trofeul fiind disputat de cinci filme,"107 Mothers" o producţie Slovacia, Cehia, Ucraina regizată de Peter Kerekes, "I'm So Sorry", o producţie China, regizată de Zhao Liang, "Mighty Flash", o producţie Spania, regizată de Ainhoa Rodriguez, "Talking About the Weather", o producţie Germania, regizată de Annika Pinske, şi "Zuhal", o producţie Turcia, regizată de Nazli Elif Durlu.
 
 În afara competiţiei, vor fi prezentate 13 producţii cinematografice.
 
"Premiile din competiţiile de lung şi scurtmetraj sunt acordate în baza votului exprimat de public. Publicul prezent va beneficia şi de proiecţii de film de lungmetraj însoţite de întâlniri şi dialoguri între cineaşti şi public", se arată în anunţul Ministerului Culturii.
 
 

Etichete filmAnonimulSfântu GheorgheDelta Dunării

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live