Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

15 Noiembrie 2018
Vizualizari: 677
Comentează add

La sfârşitul acestei săptămâni, pe 18 noiembrie, începe unul dintre cele mai importante evenimente muzicale ale anului, organizat de Radio România.

Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio - RadiRo

-

 Foto: Alexandru Dolea

La sfârşitul acestei săptămâni, pe 18 noiembrie, începe unul dintre cele mai importante evenimente muzicale ale anului organizat de Radio România: Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio-RadiRo, ce onorează aniversarea a 90 de ani a postului nostru de radio şi Centenarul României Mari.

Cu detalii de la conferinţa de presă care a prefaţat evenimentul, colega noastră de la Radio Romania Muzical, Ana Diaconu:

Reporter: Începând din această duminică, veţi putea asculta la Sala Radio şi la Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României opt concerte simfonice şi patru concerte de jazz, serie inclusă în premieră în programul festivalului.

Ne-au transmis gânduri la început de festival şi ne-au vorbit despre programul evenimentelor Georgică Severin, preşedinte director general Radio România.

Georgică Severin: Suntem la a patra ediţie şi nu numai că am dezvoltat participarea, dar am creat şi această nouă secţie de jazz, înseamnă că se poate. Împreună cu partenerul nostru de la Artexim reuşim ca să aducem în Bucureşti /.../ un mare eveniment de muzică clasică.

Reporter: Şi Liliana Staicu, coordonatorul festivalului şi director al Orchestrelor şi Corurilor Radio România.

Liliana Staicu: Sper să vă aflaţi cu toţii în sala de concerte în această săptămână. Nu pot să nu-i menţionez la final şi pe cei doi tineri muzicieni români, pe care îi vom avea invitaţi. Mă refer la pianistul Mihai Ritivoiu şi cunoscutul violoncelist Andrei Ioniţă, alături de Aura Urziceanu cred că acesta a fost primul concert dintre cele simfonice sold out. Toate concertele festivalului vor fi transmise live.
 


Etichete Festivalul Internaţional al Orchestrelor RadioRadiRoGeorgică Severinpreşedinte director general Radio România

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live