Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Iunie 2022
Vizualizari: 838
Comentează add

Festivalul de Operă Bucureşti va debuta cu spectacolul "Don Giovanni".

Festivalul de Operă Bucureşti va debuta cu spectacolul "Don Giovanni"

florin-lepadatu

   Foto: Opera Națională din București

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Vineri începe în capitală Festivalul de Operă Bucureşti.

O conferinţă de presă va deschide oficial evenimentul, iar primul spectacol va fi "Don Giovanni" de Mozart în regia lui Andrei Şerban.

Evenimentul este organizat de Opera Naţională Bucureşti în încheierea stagiunii sale centenare.

Daniel Jinga, directorul Operei Naţionale din Bucureşti, a detaliat pentru postul nostru de radio importanţa şi programul evenimentului.


Daniel Jinga: ”Eu o consider ca pe o invitaţie la ziua noastră. Am împlinit 100 de ani, vă invităm să petreceţi alături de noi. Şi acest festival, de fapt, reuneşte toate operele din România, din subordinea Ministerului Culturii. Am adus alături de noi şi Teatrul Naţional de Operă din Chişinău, care va juca "Lacul lebedelor" şi sunt fericit că toţi colegii au acceptat să vină. Este prima oară în istorie când se întâmplă acest lucru. Este primul festival de această anvergură şi sunt multe premiere. Operele care se vor juca, "Don Giovanni" din partea Operei Naţionale Bucureşti, "Lacul lebedelor", Teatrul Naţional de Operă şi Balet din Chişinău, "Ora spaniolă", "Copilul şi vrăjile", Opera Maghiară din Cluj-Napoca, "Mefistofel", Opera Română Craiova, care au adus şi o distribuţie de excepţie pentru acest spectacol, "La serva padrona", Opera Română Timişoara, în regia lui Silviu Purcărete, "Povestirile lui Hoffmann", Opera din Constanţa şi "Indiile galante", Opera Română Iaşi, din nou un spectacol semnat de Andrei Şerban şi, în final, "Candide", Bernstein, cu Teatrul de Operetă şi Musical "Ion Dacian" şi, dacă observăm, există o întindere foarte mare în timp, din secolul al VIII-lea până în secolul al XX-lea. Avem lucrări de la "La serva padrona" până la "Candide".”


Etichete Opera NaționalăOpera română

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live