Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 August 2015
Vizualizari: 1098
Comentează add

Patruzeci de scurt-metraje din 14 ţări au fost selecţionate pentru competiţiile de Scurt-metraj, Ficţiune şi Animaţie, iar 18 dintre acestea sunt produse în România.

Festivalul de film "Anonimul" începe în Deltă

radiojurnal

 

La Sfântu Gheorghe se fac ultimele pregătiri pentru cea de-a 12-a ediţie a Festivalul Internaţional de Film Independent "Anonimul", care va începe luni. 
 
Patruzeci de scurt-metraje din 14 ţări au fost selecţionate pentru competiţiile de Scurt-metraj, Ficţiune şi Animaţie, iar 18 dintre acestea sunt produse în România. 
 
În competiţia de Lung-metraj concurează anul acesta şase titluri, printre care filmul românesc "Lumea e a mea", în regia lui Nicolae Constantin Tănase.  
 
"Ne-am pregătit intens pentru întoarcerea noastră în Deltă şi pentru publicul pe care îl aşteptăm, ca în fiecare an. Începem luni, terminăm sâmbătă seară şi sper să fie aceeaşi atmosferă extraordinară pe care o avem la festival de 12 ani. Sunt filme pe care încercăm să le obţinem în premieră în România. 
 
"V-aş putea da doar un exemplu, cel cu care deschidem - "The Lobster", "Homarul", care vine de la Cannes, al grecului  Lanthimos, filmul de închidere, ca să vorbim doar de copertele festivalului, "Mr. Holmes", care vine de la Festivalul de Film de la Berlin şi care nu se vor vedea în distribuţie în cinematografe, plus că atmosfera şi să vezi împreună cu alţi 2.000 de oameni un film îţi face ca această experienţă  de a vedea un film să fie mult mai specială, zicem noi" spune Miruna Berescu, directorul festivalului. 

Etichete Sfântu GheorgheFestivalul Internaţional de Film Independent "Anonimul"Nicolae Constantin TănaseMiruna Berescudirectorul festivalului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live