Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

9 Mai 2011
Vizualizari: 1605
Comentează add

Festivalul Callatis se mută la Roma, după ce Primăria Mangalia a pierdut acest brand înregistrat la OSIM pe numele lui Cornel Diaconu, prin SC Aldaco Film.

Festivalul Callatis se mută la Roma

mona-constantinescu-constanta

Festivalul Callatis se mută la Roma, după ce Primăria Mangalia a pierdut acest brand înregistrat la OSIM pe numele lui Cornel Diaconu, prin SC Aldaco Film.

Scandalul a început după ediţia din 2009 a festivalului şi a continuat  anul trecut între primarul Claudiu Tusac, edilul municipiului Mangalia şi regizorul Cornel Diaconu când, la Mangalia,  a fost organizat un surogat al festivalului Callatis.

Primăria municipiului Mangalia a organizat un festival cu manifestări aproape identice dar cu alt nume, respectiv festivaul Mangalia iar Cornel Diaconu, separat, Miss Diaspora.

Anul acesta, regizorul care deţine brandul Callatis a decis să mute festivalul la Roma.

Cornel Diaconu a declarat luni, la Constanţa, că festivalul va fi organizat în parteneriat cu primăria Roma, în perioada 8 – 15 august,  aceeaşi perioadă care a consacrat festivalul la Mangalia, Cornel Diaconu a precizat că până în acest moment sunt patru ansambluri folclorice care şi-au anunţat participarea, că va avea loc ''Miss Diaspora'', ''Hai acasă'', ''Steaua de mare'' şi toate celelalte manifestări care au consacrat festivalul  timp de 11 ediţii, cât s-a desfăşurat la malul Mării Negre, la Mangalia.

Se precizează că în urmă cu câteva zile, ultimul simbol al festivalului Callatis la Mangalia, a fost distrus.

Este vorba despre scena scoica, decor înregistrat şi el la OSIM de regizorul Cornel Diaconu şi care a fost demolat de angajaţii primăriei Mangalia.


Etichete Ştiri Sud-EstCallatisRoma

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live