Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Joi, 23 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio Reşiţa

14 Septembrie 2021
Vizualizari: 146
Comentează add

Festivalului "răchiei" din Banatul de Munte se ţine anual la Băile Herculane. Anul acesta, festivalul se va organiza vineri, 17 septembrie, în centrul oraşului-staţiune.

Festivalul "răchiei" din Banatul de Munte

radio-resita

   Băile Herculane văzute din Foișorul Elisabeta (Foișorul Roșu).      Foto: Sergiu Șteț.

Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin anunţă că producătorii de "răchie" din judeţ au dat drumul la cazane, iar licoarea se strânge deja în damigene în aşteptarea Festivalului "răchiei" din Banatul de Munte, care se ţine anual la Băile Herculane.
 
Anul acesta, festivalul se va organiza vineri, 17 septembrie, în centrul oraşului-staţiune, ca de obicei. Muzică populară, dansuri, spectacol de folclor şi concursul pentru desemnarea celor mai bune sortimente de "răchie" bănăţeană vor încânta participanţii la eveniment.
 
Zona Banatului de Munte este recunoscută pentru răchia care se produce aici. Căzănarii spun că răchia lor nu trebuie comparată şi confundată cu pălinca din Ardeal. Aici se face o "răchie" mai slabă, de 30-40 de grade alcool, plăcută la gust, care poate fi consumată fără să te ardă pe gât.
 
Şef serviciu din cadrul Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin, Adina Bâte, a precizat pentru Radio Reşiţa că producătorii de "răchie" prezenţi anul acesta la festival sunt din Cornereva, Fârliug şi Verendin şi au produse din prună, măr, cireaşă, gutuie, pară şi smochine.

Etichete Băile Herculanerăchiefestivalturism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live