Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! - continuare Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Septembrie 2017
Vizualizari: 748
Comentează add

Festivalul Internaţional George Enescu ajunge miercuri în a cincea zi.

Festivalul Internaţional George Enescu

florin-lepadatu

 

Festivalul Internaţional George Enescu ajunge miercuri în a cincea zi.

Violonistul Alexandru Tomescu va urca pe scena din Piaţa Festivalului într-un trio inedit.

Un concert la fel de aşteptat este cel pe care îl va susţine, la Sala Mare a Palatului, Orchestra Română de Tineret, alături de Corul Filarmonicii George Enescu.

Dirijor este Domingo Hindoyan, fostul asistent al celebrului Daniel Barenboim.

Până la ora concertului, când orchestra va îmbrăca ţinută multicoloră de scenă, violoncelistul Marin Cazacu, managerul Orchestrei Naţionale de Tineret, a stat de vorbă cu Mihaela Helmis:  "Festival internaţional, componenţă internaţională şi un concert Beethoven.

Este, după prezenţele anterioare, un gest de curaj ?"

Marin Cazacu: " Aşa este.

Un gest de curaj pentru Orchestra de Tineret, care, dintr-o orchestră naţională de tineret, iată, avem şi o componentă internaţională.

În cadrul acestui festival, orchestra are nouă naţionalităţi, sunt invitaţi de la alte orchestre de tineret cu care orchestra noastră este parteneră, într-un proiect european şi în cadrul unei federaţii europene, iar Beethoven, într-adevăr, este o provocare pentru o orchestră de tineri, de fapt, e o provocare pentru orice orchestră, indiferent că este de tineret sau orchestră profesionistă.

Noi suntem încântaţi că în cadrul acestui festival, prezentăm aceste lucrări, pentru că va fi un salt fantastic pentru tinerii noştri, trebuind să abordeze acest tip de repertoriu, care este o piatră de încercare pentru orice fel de muzician, iar prezenţa noastră, într-adevăr, aşa după cum am văzut eu repetiţiile şi rezultatele pregătirilor noastre, va dovedi că românii au talent, românii sunt plini de energie şi pot aborda orice fel de repertoriu."


Etichete Festivalul Internaţional George Enescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live