Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END (continuare) Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

4 Iunie 2018
Vizualizari: 1124
Comentează add

Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic "Grand Prix Nova", organizat de Radio România în Capitală, s-a deschis oficial.

Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova

mihaela-helmis

Arhivă Foto:  Radio Romania.

Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic "Grand Prix Nova", organizat de Radio România în Capitală, s-a deschis oficial cu puţin timp în urmă.

Preşedintele director-general al Radiodifuziunii Române, Georgică Severin, a vorbit despre importanţa acestui eveniment.

Georgică Severin: /Suntem/ vocea istorei, dar suntem vocea prezentului, iar Festivalul "Grand Prix Nova" este cel mai recent manifest al interesului nostru pentru actualitate, inovaţie şi creativitate în expresia sonoră. Va fi un prilej unic de confruntare şi de dialog între profesionişti de radio, de maximă notorietate, şi am convingerea că la final vom avea cu toţii o imagine puternică şi vie nu doar a ceea ce înseamnă astăzi radioul, dar şi a ceea ce ar putea deveni pe viitor.

Realizator: Până la sfârşitul săptămânii, aproape 60 de producţii de teatru radiofonic din 23 de ţări vor fi prezentate publicului, după cum a precizat coordonatorul Departamentului Teatru Naţional Radiofonic, Attila Vizauer.

Attila Vizauer: 57 de producţii din Malaezia, Australia, Georgia, Iran, foarte multe producţii din Europa, din Statele Unite şi din Canada sunt în competiţia acestui an pe trei secţiuni: radio drama, spectacole de până în 60 de minute, short forums şi, de anul acesta începând, secţiunea producţiilor 360 de grade, adică producţii binaurale, cele care ascultate la căşti dau această senzaţie că sunetul vine absolut din toate părţile.  

Realizator: "Grand Prix Nova" este singurul festival de producţie de teatru radiofonic din lume, aminteşte reporterul RRA, Mihaela Helmis.


Etichete Festivalul Internaţional de Teatru RadiofonicGrand Prix Novaorganizat de Radio RomâniaCapitalăgeorgica severinattila vizauer

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live