Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Noiembrie 2018
Vizualizari: 560
Comentează add

Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio - RadiRo, organizat de Radio România, continuă joi cu un concert susţinut de Orchestra Filarmonică BBC.

Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio - RadiRo continuă

florin-lepadatu

 

Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio - RadiRo, organizat de Radio România, continuă joi cu un concert susţinut de Orchestra Filarmonică BBC.

Miercuri, pe scena festivalului a evoluat Orchestra Naţională Radio.

Reporter Petre Fugaciu: " Alături de muzicieni francezi Orchestra Naţională Radio a prezentat un program romantic, sub bagheta dirijorului Frédéric Chaslin, uvertura fanteziei "Romeo şi Julieta", de Piotr Ilici Ceaikovski, a deschis programul serii, prima parte fiind încheiată de Concertul pentru Pian şi Orchestră în la minor de Robert Schumann, al cărui solist a fost pianistul David Fray.

Muzicianul a captat publicul prin echilibrul interpretării sale, opiniile publicului dovedind acest fapt.

"E prima dată când îl văd într-un concert.

Mi s-a părut că e un pianist într-adevăr cu har."

"Mi-a plăcut.

A fost frumos."

Uvertura fantezie "Romeo şi Julieta" ne-a impresionat prin grandoarea sonoră, după care a fost Concertul pentru Pian şi Ochestră de de Robert Schumann cu David Fray, un tânăr pianist foarte elegant, foarte echilibrat şi el ne-a propus o versiune poate mai puţin obişnuită.

Reporter: Cea de-a doua parte a serii a fost dedicată Suitei sifonice "Seherazada", de Nikolai Rimski Korsakov, caracteristiciile lucrării fiind surprinse într-o interpretare de valoare - după cum a observat criticul muzical Dumitru Avakian: Este o bucurie să constaţi faptul că Orchestra Naţională Radio se ridică la nivelul ansamblurilor foarte bune, similare din Europa.

Realizator: Tot miercuri, a avut loc şi primul concert din secţiunea de muzică jazz a festivalului RadiRo, susţinut de Aura Urziceanu, împreună cu Big Band-ul Radio."


Etichete RadiRo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live