Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

1 Iulie 2014
Vizualizari: 1240
Comentează add

Cea de-a noua ediție a Festivalului teatrelor independente “Sibiu International Fringe Festival” începe astăzi şi se desfăşoară până pe 14 iulie.

Festival de teatru independent, la Sibiu

carmen-vulcan-sibiu

Foto: facebook.com/sbfringe

Cea de-a noua ediție a Festivalului teatrelor independente “Sibiu International Fringe Festival” începe astăzi şi se desfăşoară până pe 14 iulie.

Este un festival dedicat tuturor proiectelor culturale independente care urmăreşte promovarea inovației precum și a libertății de creație.

Startul se va da în această seara, de la ora 21,30 cu spectacolul de stradă “ Sbor” al companiei de teatru Become din Sibiu, care se va juca în fața magazinului Dumbrava din centrul orașului.

Timp de două săptămâni vor fi peste 40 de spectacole de teatru, muzică și dans susținute de artiști independenți, în cele mai diverse locuri.

Vor fi spectacole de teatru de apartament, se va juca în cluburi sau într-o librărie.

Noutatea acestei ediții este secțiunea de Teatru din Pădure.

Ea va cuprinde un maraton de patru spectacole de teatru și un concert, care se vor desfășura pe o pajiște din Dumbrava Sibiului, sâmbătă, 5 iulie.

Toți banii strânși din vânzarea biletelor la reprezentațiile de Teatru din Pădure vor fi destinați actorului Radu Botar, unul dintre pionerii teatrului independent din România, pentru lupta sa cu boala care îl macină.

Capul de afiș al festivalului este spectacolul "Mă tot duc..." susținut de Oana Pellea și Sandu Gruia.

Reprezentaţia a fost jucată în franceză, română şi italiană la Paris, Bucuresti, Milano, Laussane şi Bruxelles şi are ca idee centrală faptul că speranţa are la bază evadarea din vis şi dragoste.

O piesă de teatru de excepţie cu adaptare după William Shakespeare.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 5 iulie, la Teatrul Gong de la ora 19:00.

Printre spectacolele din festival se mai află "9 din 10", în regia Letei Popescu, câştigătoarea premiului UNITER pentru debut, "Colateral Oedip" – spectacol premiat cu premiul pentru cel mai bun spectacol la Gala STAR BACĂU, "Frumoasa călătorie a urşilor Panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt" - în regia Cătălinei Buzoianu, sau "Unora le place swingul" – în regia lui Claudiu Puscau.


Etichete ştiri centruSibiuteatruindependentfestivalactoriscenăreprezentaţieartăcultură

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live