Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 21 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, Ierusalim

12 Iunie 2017

Ca în fiecare an, evenimentul este organizat sub auspiciile Primăriei Tel Aviv, iar încasările pentru industria hotelieră - baruri, terase, restaurante - sunt uriaşe.

Festival al minorităţilor sexuale la Tel Aviv

dragos-ciocarlan-ierusalim

Foto: Dragos Ciocirlan

79% dintre israelienii evrei susţin căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex sau "uniuni"adica cupluri civile recunoscute de către autorităţi.

Sondajul a fost publicat înaintea unui amplu festival care are loc la Tel Aviv.

Sondajul demonstrează că există un număr foarte mare de susţinători din electoratul tuturor partidelor politice, dar în mai mică măsură a celor religioase.

Străzile Tel Aviv-ului s-au transformat într-un festival al culorilor. 200 000 de persoane, membri ai comunităţii LGBT, turişti străini din SUA, Canada, Belgia, Ucraina şi alte ţări, foarte mulţi simpatizanţi israelieni ai comunităţii, au traversat oraşul pornind de la Parcul Meir spre mare, unde a avut loc spectacolul "Gay Pride 2017".

Ca în fiecare an, evenimentul este organizat sub auspiciile Primăriei Tel Aviv, iar încasările pentru industria hotelieră - baruri, terase, restaurante - sunt uriaşe.

Tel Aviv-ul se află în acel moment al anului în care oraşul revine la viaţă în culorile vibrante ale curcubeului, cu o atmosferă care nu este ignorată de locuitorii săi, cu oameni frumoşi şi foarte prietenoşi deoarece Tel Aviv-ul este un oraş al diversităţii, cu spirit deschis.

Este considerat unul din cele mai prietenoase oraşe din lume. În fiecare vară, oameni, indiferent de sex, indiferent de religie sau culoare, inundă străzile şi se întâlnesc pentru o sărbătoare de acceptare, dragoste şi bucurie.

Anul acesta tema paradei a fost "Bisexualitatea" şi se sărbătoreşte acceptarea comunităţii bisexuale.

Anul viitor se aşteaptă ceea ce unii numesc "Universal party Tel Aviv-Amsterdam", Olanda fiind recunoscută pentru respectarea drepturilor comunităţii LGBT.

Presa israeliană a publicat un sondaj potrivit căruia 79% dintre israelienii evrei susţin căsătoriile între persoane de acelaşi sex sau "uniuni" adica cupluri cu statut civil, ceea ce demonstrează un sprijin larg pentru o anumită formă de uniune recunoscută de stat.

În ultimul deceniu, acest sprijin al populaţiei israeliene este în creştere.

În sondaj, cei chestionaţi au fost întrebaţi dacă cuplurile de acelaşi sex ar trebui să se căsătorească sau să aibă un statut civil în Israel. 

Studiul a demonstrat şi sprijinul covârşitor în rândurile electoratului partidelor reprezentate în Parlamentul israelian. 84% din alegătorii Partidului Likud al premierului Benjamin Netanyahu sunt pentru; 83% din alegătorii Partidului "Israel, Casa Noastră" al ministrului apărării, Avigdor Lieberman sunt de asemenea pentru.

Rabinul Uri Regev a criticat eşecul de până acum al guvernului de a pune în aplicare căsătoriile homosexuale sau recunoaşterea cuplurilor din uniuni civile.

Publicul evreu este din ce în ce mai deschis şi mai favorabil libertăţilor individuale în spiritul Declaraţiei de Independenţă a statului Israel.


Etichete Gay Pride Tel Aviv 2017minorităţi sexuale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live