Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Cârneciu, Brașov

27 Ianuarie 2022
Vizualizari: 428
Comentează add

Ministrul mediului, Tanczos Barna, a participat la Braşov la un proiect privind conservarea populaţiei de urs brun în România.

Fermierii „trebuie protejați de atacurile urșilor”

adrian-carneciu-brasov

 Tánczos Barna. Foto: www.facebook.com/TanczosBarna.

Realizator: Laurenţiu Văduva - În România există, conform estimărilor specialiştilor, peste patru mii de exemplare de urs. Populaţia de urşi a crescut semnificativ în ultimii ani, astfel că există exemplare şi în zone precum sudul ţării în care aceste animale nu au mai fost văzute până acum. Autorităţile studiază posibilităţile de limitare a pagubelor produse de urşi care, din cauza restrângerii arealului de hrană, ajung în localităţi şi în gospodăriile oamenilor. Ministrul mediului, Tanczos Barna, a participat joi la Braşov la prezentarea proiectului "Life for Bear - Conservarea populaţiei de urs brun din România". Reporter: Adrian Cârneciu

Tanczos Barna: Trebuie să existe un pachet de soluţii prin care pe de o parte protejăm aceşti fermieri care suferă în urma acestor atacuri de urs. Trebuie să protejăm culturile de câmp şi fermele de animale. Trebuie să protejăm cu garduri electrice sau cu măsuri compensatoare cumva, măsuri prin care pot fi alungate aceste animale sălbatice din zonele respective. Trebuie să venim în sprijinul autorităţilor locale să gestioneze deşeurile în mod corect. Alte judeţe se pare că îşi rezolvă problemele prin măsuri ilegale şi neetice, motiv pentru care şi măsurile trebuie să se concentreze pe zonele cu problemele cele mai mari.


Etichete (ii)atacuriursifermieriTanczos Barna

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live