Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

25 Septembrie 2014
Vizualizari: 1081
Comentează add

Fermierii români sunt foarte afectaţi de urmările apariţiei bolii limbii albastre la bovine şi caprine, potrivit reprezentanților crescătorilor de animale.

Fermierii români, "afectați de închiderea târgurilor de animale"

adrian-lungu-salaj

 Foto: Arhivă.

Fermierii români sunt foarte afectaţi de urmările apariţiei bolii "limbii" albastre la bovine şi caprine.

Tema a fost dezbătută, în această dimineaţă, la Zalău de reprezentanţi ai mai multor asociaţii agricole din judeţele Sălaj, Maramureş, Bihor, Satu Mare şi Cluj, care sunt îngrijoraţi de pierderile cauzate de închiderea târgurilor de animale şi de interdicţiile impuse la exportul de carne.

Fermieri din Sălaj şi judeţele învecinate se plâng că închiderea târgurilor de animale în întreaga ţară pentru prevenirea răspândirii cazurilor de îmbolnăvire cu boala "limbii albastre" le cauzează pierderi semnifictive.

Oamenii sunt supăraţi pentru că nu mai pot vinde animale, cei mai afectaţi fiind proprietarii de ferme mici şi mijlocii.

Fermierii cred că România are de pierdut de pe urma mediatizării excesive a problemelor de sănătate din rândul animalelor, exporturile fiind sistate.

În opinia crescătorilor de animale, România va ajunge să importe masiv carne, tocmai din cauza interdicţiilor impuse în comerţul cu animale.


Etichete știri nord-vestfermieriboala limbii albastreexporturibovine

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live