Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Mai 2020
Vizualizari: 646
Comentează add

Fermierii pot depune cererile pentru subvenții online.

Fermierii pot depune cererile pentru subvenții online

florin-lepadatu

Foto: radiocluj.ro.

Cererile pentru subvenții pot fi depuse de fermieri online și, tot așa, agricultorii pot interacționa cu agențiile ministerului de resort.

Până acum, puțin peste 99% dintre cei care au cerut au și primit banii, data limită până la care trebuie făcute plățile este 30 iunie.

Au fost depuse cereri pentru mai mult de două treimi din suprafața eligibilă - a precizat ministrul Adrian Oros:"Avem până acum înregistrate 684 de mii de cereri, din cam 840 de mii care se depun anual, pe o suprafață de 6,3 milioane, din cele 9 milioane de hectare, care de regulă sunt declarate la APIA, prin această procedură simplificată.

Am cerut comisiei prelungirea termenului cu o lună, nu am făcut-o numai noi, au făcut-o și alte state."

Ministrul agriculturii a mai anunțat că executivul va subvenționa asigurarea culturilor agricole, acoperind mai mult de două treimi din costul polițelor de asigurare, pentru a-i proteja pe fermieri de consecințele calamităților naturale.

El a mai spus că, de asemenea, guvernul îi va despăgubi pe fermierii care au avut de suferit de pe urma secetei din acest an, fenomenul a afectat 1,4 milioane de hectare, conform Rador.


Etichete recoltăagricultură

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live