Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 August 2020
Vizualizari: 304
Comentează add

Fermierii care incendiază terenurile riscă să rămână fără subvenții

radiojurnal

 

Autoritățile îi avertizează pe fermieri că incendierea terenurilor pentru igienizare este periculoasă, iar focul se poate extinde cu repeziciune la locuințe, anexe și la pădurile din apropiere. În plus, ei riscă sancțiuni dure, mergând până la pierderea subvenției. Din județul Olt transmite corespondenta RRA, Laura Stoican.

Reporter: Laura Stoican - Fermierii din județul Olt care incendiază miriștile sunt pasibili de amenzi drastice. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, Dan Ţolu.
 
Dan Ţolu: Deși au fost înștiințați toți fermierii din județ cu privire la interzicerea arderii miriștilor și a vegetației uscate fără acceptul autorităților, o parte dintre aceștia continuă să incendieze suprafețele agricole după recoltare. Pe această cale facem un apel către toți cetățenii să respecte legile în vigoare și să nu expună riscului comunitățile din care fac parte.
 
Reporter: Şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Olt îi avertizează pe fermierii indisciplinați că dacă vor mai dacă o miriștilor riscă să fie excluşi de la plata subvenției. Purtătorul de cuvânt al instituției, Corina Grecea.
 
Corina Grecea: Instituția noastră verifică dacă pe acele parcele este teren arabil solicitat la plată și face o verificare la fața locului. În urma acestei verificări, dacă se constată că arderea a fost făcută cu intenție de către fermier, atunci acesta va fi sancționat, sancțiune care pleacă de la 5% și poate ajunge până la 100% din drepturile de plată la care acesta are dreptul în campania respectivă. 
 
(PH)

Etichete fermieriincendieresubventie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live