Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Februarie 2020
Vizualizari: 246
Comentează add

Fermierii sunt îngrijoraţi pentru culturile lor şi spun că lipsa gerului şi a zăpezii din această iarnă favorizează dezvoltarea unor boli grave şi a insectelor.

Fermierii au probleme din cauza dăunătorilor

florin-lepadatu

 Foto rrapl.ro

Fermierii sunt îngrijoraţi pentru culturile lor şi spun că lipsa gerului şi a zăpezii din această iarnă favorizează dezvoltarea unor boli grave şi a insectelor care afectează legumele, pomii şi cerealele.

Din Mehedinţi transmite corespondentul RRA, Mihai Bădescu: "După o iarnă fără zăpadă şi cu temperaturi care rar au coborât sub minus 5 grade, în Mehedinţi, fermierii au probleme din cauza dăunătorilor, în legumicultură, dar şi în livezi, unde cultivatorii se tem că dăunătorii apăruţi în ultimii ani le vor distruge plantele sau pomii.

Deşi nu sunt avantajaţi de frig, cultivatorii de legume în solarii şi-ar fi dorit temperaturi sub minus 15 grade care să omoare "tuta absoluta" - un fluture apărut în ultimii doi ani în Mehedinţi şi care, în 2019, a afectat grav recolta de tomate.

Şi "păduchele lânos al mărului" este o insectă care a supravieţuit datorită iernii călduroase şi care afectează scoarţa pomului şi poate conduce la uscare.

Specialiştii în protecţia plantelor spun că iernile blânde favorizează dezvoltarea dăunătorilor, iar agricultorii vor fi nevoiţi să investească mult mai mulţi bani în insecticide ca să îşi protejeze plantele, pentru că altfel riscă să piardă recolta."


Etichete terenterenuriagriculturărecoltă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live