Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 August 2022
Vizualizari: 185
Comentează add

După ce au înregistrat pierderi foarte mari din cauza secetei prelungite, fermierii reclamă lipsa sistemelor de irigații.

Fermierii reclamă lipsa sistemelor de irigații

florin-lepadatu

 Foto: wikipedia.org.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  -După ce au înregistrat pierderi foarte mari din cauza secetei prelungite, fermierii reclamă lipsa sistemelor de irigații.

În județul Mehedinți, atât la culturile de toamnă cât și la cele de primăvară, s-au înregistrat pierderi între 40% și 60%.

Cea mai afectată este cultura de porumb care pe mii de hectare s-a uscat din cauza lipsei de apă.

Fermierii spun că doar un sistem de irigații funcțional ar fi putut reduce pierderile foarte mari pe care le au.


Reporter: Mihai Bădescu - ”Producţie de grâu la jumătate față de anul trecut, rapița compromisă 75%; o recoltă de porumb de doar 5 tone, față de 10 tone la hectar anul trecut - sunt producții afectate de seceta care a lovit crunt Mehedințiul, începând cu vara anului 2021, care dau fiori reci marilor fermieri din județ, pentru că în contextul scumpirilor din ultima perioadă, nu doar că nu pot vorbi de un profit, nici nu știu dacă își vor acoperi investițiile în culturi. Oamenii spun că dacă sistemul de irigații ar fi fost funcțional, nu ar fi ajuns în această situație dramatică, pentru că ar fi udat terenurile când aveau mai mare nevoie de apă, numai că el funcționează doar pe hârtie, iar Dunărea trece pe lângă culturile lor care s-au uscat din cauza lipsei de apă.”


Etichete irigatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live