Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

12 August 2021
Vizualizari: 653
Comentează add

A plouat în sfârşit şi în Grecia, ceea ce a mai domolit incendiile din insula Evia şi Peloponez, însă în nordul ţării au fost vijelii care au avariat locuinţe şi au smuls copaci.

Fenomene meteo extreme în Grecia

michaela-lambrinidou

    Foto: wikipedia

A plouat în sfârşit şi în Grecia, ceea ce a mai domolit incendiile din insula Evia şi Peloponez, însă în nordul ţării au fost vijelii care au avariat locuinţe şi au smuls copaci, iar fulgerele au aprins vegetaţia în mai multe zone din Halkidiki, unde îşi petrec vacanţa şi mulţi români.
 
După o lungă perioadă de caniculă, Serviciul elen de Meteorologie a emis o prognoză pentru astăzi cu privire la apariția unor fenomene meteo extreme, precum deteriorarea rapidă a condițiilor meteo, scădere semnificativă a temperaturii, furtuni puternice și intensificări însemnate ale vântului în regiunile de nord ale Greciei.
 
Fenomenele meteo deja au lovit aseară multe regiuni din Halkidiki, unde mulți români își petrec zilele de vacanță.
 
Descărcările electrice au provocat cinci focare de incendii de pădure, dintre care două încă nu au fost încă lichidate, dar care nu amenință zonele populate de la Kassandria-Halkidiki.
 
Rafelele de vânt și grindina densă au provocat azi-noapte pagube la culturile agricole, au avariat locuințe și au smuls copaci care au căzut pe carosabil și s-a produs pană de curent, care între timp a fost însă restabilită.
 
Autoritățile elene avertizează, de asemenea, în legătură cu existența unei concentrații ridicate de particule fine în regiunea Attika, generată de fumul produs de incendiile din Evia și zonele învecinate, recomandând astfel locuitorilor acestor zone să evite deplasările în aer liber și să poarte măști de protecție cu un grad de filtrare ridicat pentru protecția acestora.
 
Ca şi Turcia, Grecia a fost afectată în ultima perioadă de mai multe dezastre naturale, pe care experţii le atribuie încălzirii globale.
 

Etichete greciameteovijeliifulgere(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live