Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: „Alegeri prezidenţiale 2019. Mesaje electorale” Miercuri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

27 Martie 2019
Vizualizari: 3677
Comentează add

Femeile sunt diagnosticate cu câţiva ani mai târziu decât bărbaţii pentru aceleaşi boli, potrivit unui studiu realizat în Danemarca.

Femeile, diagnosticate cu câţiva ani mai târziu decât bărbaţii

florin-lepadatu

 

Femeile sunt diagnosticate cu câţiva ani mai târziu decât bărbaţii pentru aceleaşi boli, potrivit unui studiu realizat în Danemarca.

Studiul, care a analizat informaţiile legate de sănătate la aproape 7 milioane de danezi, a constatat că în cazul a sute de boli, femeile au fost diagnosticate în medie cu patru ani mai târziu decât bărbaţii.

Cercetătorii nu ştiu însă dacă diagnosticul dat mai târziu în cazul femeilor este legat de genetică, mediu, posibile erori în sistemul de sănătate, sau reprezintă o combinaţie de motive.

"Nu ne uităm aici doar la o singură boală, ne uităm la toate bolile şi ne uităm la o întreagă populaţie, din copilărie şi până la sfârşitul vieţii", a declarat pentru Reuters, autorul principal al studiului, Soren Brunak de la Universitatea din Copenhaga.

În medie, femeile au primit diagnosticul de cancer cu 2,5 ani mai târziu decât în cazul bărbaţilor.

De asemenea, ele au primit diagnostice pentru boli metabolice, precum diabetul, cu 4,5 ani mai târziu decât bărbaţii.

 

Etichete Exclusiv onlinecuplufamilie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live