Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri parlamentare 2020. Stiri electorale Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Poenaru, Botoşani

9 Martie 2011
Vizualizari: 2227
Comentează add

Potrivit Agenţiei pentru ocuparea Forţei de Muncă, în judeţul Botoşani bărbaţii reprezintă două treimi din numărul şomerilor.

Femeile, căutate pe piaţa muncii din judeţul Botoşani

gina-poenaru-botosani

Potrivit statisticilor Inspectoratului Teritorial de Muncă, femeile au cea mai mare căutare pe piaţa muncii din judeţul Botoşani, femeile angajate reprezintă un procent de 62 la sută din totalul persoanelor încadrate la agenţii economici din judeţ.

Bărbaţii reprezintă două treimi din numărul şomerilor, sunt 9500 de şomeri din care 6000 sunt bărbaţi, conform Agenţiei pentru ocuparea Forţei de Muncă.

În Botoşani, doar 12 la sută din întreaga populaţie are loc de muncă, adică în jur de 41.000 de persoan, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Accesul ridicat al femeilor pe piaţa forţei de muncă se datorează şi profilului economic al judeţului, preponderent industrial şi mai puţin ofertant barbaţilor, care îngroaşă numărul şomerilor mai ales în perioda sezonului rece, după cum reiese din datele Inspectoratului Teritorial al Muncii.

Bărbaţii au lucrat fie in construcţii, fie în fabrici care, în timp au fost desfiinţate.

Femeile au mai multe oportunităţi de a găsi serviciu datorită ofertelor mai generoase din industria uşoară şi a panificaţiei sau din alte domenii de activitate.


Etichete Ştiri Nord-EstBotoşanieconomiemuncăindustrie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live