Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO - continuare Duminică, 25 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

28 Ianuarie 2011
Vizualizari: 2717
Comentează add

Autorităţile au anunţat că femeia muşcată miercuri de o haită de câini din curtea ADP Sector 5 a încetat din viaţă în urma leziunilor grave produse de muşcături.

Femeia muşcată de câini maidanezi "a decedat"

bogdan-mihai

Câini maidanezi.

Femeia muşcată de câini în curtea ADP Sector 5 a încetat din viaţă, vineri,  a anunţat purtătorul de cuvânt al spitalului "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti.

Joi seară, pacienta a fost supusă unui transplant de piele pe porţiunile sfâşiate de animale, pielea fiind adusă din banca de ţesuturi a Spitalului de Urgenţă "Grigore Alexandrescu".

Femeia era în şoc post-hemoragic şi mai avea nevoie de transfuzii de sânge.

Cel mai grav afectate au fost pulpele şi umerii. De asemenea, i-au fost distruse fragmente importante de tendoane, nervi şi muşchi.

Medicul Ioan Florescu, şeful clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul "Bagdasar - Arseni", a declarat vineri dimineaţă că acest caz este unul dintre cele mai grave pe care le-a văzut în timpul carierei sale.

"Leziunile produse îndrăznesc să le asemuiesc cu un sindrom prin strivire, unul dintre cele mai grave leziuni din patologia traumatică.

"Au fost afectate tegumentele de la nivelul scalpului, membrele superioare de la umăr până la articulaţii, membrele inferioare de la şold până la tălpi. S-au distrus tegumente, muşchi pe toată suprafaţa, nervi şi vase", a declarat Ioan Florescu.

Femeia fusese de curând angajată la o firmă de deşeuri din Constanţa care dorea să-şi deschidă un punct de lucru la Bucureşti şi venise să ridice un container de la ADP sector 5.

Femeia a fost grav rănită marţi de o haită de câini din curtea instituţiei.

Ea a fost dusă de urgenţă la Spitalul Bagdasar-Arseni în stare foarte gravă, cu plăgi adânci provocate de muşcături de câini şi în şoc hemoragic şi hipotermic.

Câinii maidanezi au mai făcut victime

În 2006, un japonez în vârstă de 68 de ani a decedat după ce a fost muşcat de un maidanez în Piaţa Victoriei.

Barbatului i-a fost secţionată o arteră de la picior, rană în urma căreia a pierdut o cantitate importantă de sânge.

Viceprimarul de atunci, Răzvan Murgeanu, anunţa măsuri radicale pentru strângerea câinilor vagabonzi.

"Vom strânge de urgenţă toţi maidanezii, reducem timpul de cazare şi înăsprim condiţiile pentru încredinţarea câinilor. În plus, amenda pentru cei care lasă animalele nesupravegheate va fi de 20 de milioane lei", declara Răzvan Murgeanu.

Potrivit Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, în Bucureşti numărul câinilor fără stăpân depăşeşte 40.000.

Autoritatea avertizează că resursa de hrană este limitată de condiţiile socio-economice, fapt ce va conduce la creşterea agresivităţii câinilor comunitari.


Etichete câini maidanezi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live