Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

7 Iunie 2016
Vizualizari: 1366
Comentează add

Şefa diplomaţiei europene consideră că ţările arabe pot reprezenta, pentru prima oară, o oportunitate pentru securitatea Israelului.

Federica Mogherini: Pacea nu poate fi impusă

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Înaltul comisar european pentru afaceri externe şi politică de securitate, Federica Mogherini. Foto: Arhivă.

Şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini a apreciat, la Forumul Global Evreiesc, că ar fi utilă, pentru relansarea procesului de pace în Orientul Mijlociu, cooperarea cu Iordania, Egipt şi Arabia Saudită.

Mogherini consideră că ţările arabe pot reprezenta, pentru prima oară, o oportunitate pentru securitatea Israelului.

Consilierul pentru securitate naţională, Susan Rice, şi şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, au vorbit la Forumul Global Evreiesc despre Israel şi Orientul Mijlociu.

Iniţiativa franceză, lansată la sfârşitul săptămânii trecute, a fost menţionată în treacăt, un semn că această iniţiativă nu a mobilizat pe măsura aşteptării gazdelor de la Paris.

Susan Rice a pomenit o singură dată iniţiativa franceză, într-un discurs de 30 de minute, spunând că secretarul de stat american, John Kerry, a subliniat la reuniunea de la Paris că soluţia doua state este singura cale pentru pace.

Susan Rice a avertizat că nu se poate impune părţilor o soluţie. Ceva asemănător a spus de mai multe ori premierul Benjamin Netanyahu.

Rice a reiterat că Washingtonul se opune activităţii de colonizare şi a condamnat ferm campania de incitare şi violenţa.

Şefa diplomaţiie europene, Federica Mogherini, a apreciat că ar fi bine ca tratativele de pace să înceapă imediat.

Ea s-a referit la raportul Cvartetului internaţional pentru Orientul Mijlociu, care descrie obstacolele pentru soluţia două state vecine, şi a evocat importanţa prijinului actorilor regionali.

Ca şi Rice, şefa diplomaţiei europene a spus că pacea nu poate fi impusă.


Etichete federica mogheriniorientul mijlociunegocieriisraelproces de pacepalestinienisusan ricesuajohn kerrybenjamin netanyahufrantaparisForumul Global Evreiesciordaniaegiptarabia saudita

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live