Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

24 Aprilie 2017
Vizualizari: 811
Comentează add

Şefa diplomaţiei europene a spus la Moscova într-o convorbire cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov că sancţiunile UE împotriva Rusiei vor râmâne în vigoare

Federica Mogherini cere Moscovei să respecte acordul de la Minsk

alexandru-beleavski-moscova

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, şi şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, au examinat, în cadrul întrevederii bilaterale de la Moscova, o serie de aspecte legate de stadiul actual al relaţiilor dintre Federaţia Rusă şi Uniunea Europeană.

Corespondentul RRA la Moscova, Alexandru Beleavski transmite că prima vizită oficială în Rusia a şefei diplomaţiei europene, Federica Mogherini, şi convorbirile sale cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, au arătat disponibilitatea ambelor părţi pentru dialog şi posibilităţile de conlucrare în probleme ca Siria, Libia sau lupta împotriva terorismului internaţional.

Totodată, ele au confirmat divergenţele fundamentale legate de Crimeea,  Federica Mogherini reiterând poziţia UE că peninsula a fost anexată ilegal de Rusia, şi conflictul din estul Ucrainei.

După cum a ţinut să sublinize doamna Mogherini, divergenţele cruciale în privinţa Ucrainei fac imposibil în prezent un parteneriat strategic între UE şi Rusia. Şefa diplomaţiei europene a confirmat că sancţiunile UE împotriva Rusiei vor râmâne în vigoare până la implementarea integrală a acordurilor de la Minsk.

Potrivit ministrului rus de externe, afirmaţia doamnei Mogherini că UE se pronunţă pentru respectarea acordurilor de la Minsk de către toate părţile vizează inclusiv Kievul.

Se pune problema, declară Serghei Lavrov, de ce Bruxelles-ul impune sancţiuni numai împotriva Rusiei şi nu reacţionează la sabotarea, a spus el, a acordurilor de la Minsk de către guvernul ucrainean.


Etichete Federica MogheriniSerghei LavrovMoscovasancţiunile UEacordul de la Minsk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live