Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

17 Martie 2020
Vizualizari: 489
Comentează add

Autoritățile nu au comentat însă deocamdată soarta plebiscitului pentru aprobarea amendamentelor la Constituție, anunțat pentru 22 aprilie.

Federația Rusă își închide granițele pentru toți străinii

alexandru-beleavski

  Palatul Kremlin, sediul președinţiei Federaţiei Ruse        Foto: Arhivă.

De teama COVID, şi Federația Rusă își închide granițele pentru toți străinii.
Autorităţile ruse au anunţat suspendarea accesului pe teritoriul rus al cetăţenilor străini și persoanelor fără cetățenie în perioada 18 martie, ora 0:00 - 1 mai, ora 0:00, ca măsură de securitate împotriva propagării coronavirusului.

Excepție fac personalul misiunilor diplomatice, șoferii de curse internaționale, echipajele avioanelor, navelor și trenurilor internaționale, membrii delegațiilor oficiale, străinii cu rezidență permanentă în Rusia, deținătorii anumitor tipuri de viză, inclusiv cei ce au vize acordate în cazul decesului unei persoane apropiate, precum și pasagerii care tranzitează aeroporturile rusești.

Decizia a fost anunțată după ce premierul Mihail Mișustin i-a informat pe omologii săi din mai multe state CSI. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că deocamdată, în Rusia nu există motive pentru declararea stării de urgență.

Autoritățile nu au comentat însă deocamdată soarta plebiscitului pentru aprobarea amendamentelor la Constituție, anunțat pentru 22 aprilie, după ce Legea amendamentelor a primit astăzi aprobarea Curții Constituționale.

În ultimele 24 de ore, în Rusia s-a înregistrat un număr record, de 30 de cazuri de coronavirus, din care 20 la Moscova. Numărul total a ajuns la 93, din care 90 la cetăţeni ruşi, doi fiind chinezi, unul italian. Aceștia trei au fost deja externați, ca și cei trei ruși evacuați de pe vasul de croazieră "Diamond Princess", din Japonia.

După cum a precizat vicepremierul Tatiana Golikova, în spitale sunt asigurate 55.000 de locuri, din care 28.000 pentru copii, 12.000 la reanimare și 7.500 în rezerve izolate. Ea a anunțat, de asemenea, că Rusia produce un număr suficient de teste la coronavirus, în prezent, peste 100.000 pe zi.

Rusia a suspendat deja sau va suspenda în următoarele zile majoritatea legăturilor aeriene cu statele din Uniunea Europeană, Elveția și Norvegia, menținând doar anumite curse regulate între Moscova și capitalele acestora, inclusiv Bucureștiul. În Rusia au fost anulate  toate competițiile sportive internaționale și s-a cerut reducerea la minimum a celor interne.

(S.S.)


Etichete Mihail MișustinRusiacoronavirusgranițăviză

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live