Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ, COPII! Miercuri, 12 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Catrinel Oprişiu

6 Decembrie 2017
Vizualizari: 881
Comentează add

Bianca Pascu de la CS Dinamo, a fost desemnată cea mai bunã sportivă a anului 2017 de cãtre Federația Română de Scrimă, miercuri, cu prilejul ''Galei Eroilor cu Mascã''.

Federația Română de Scrimă a desemnat cea mai bună sportivă a anului 2017

catrinel-oprisiu

Foto: Catrinel Oprișiu.

Bianca Pascu, de la CS Dinamo, a fost desemnatã cea mai bunã sportivã a anului 2017 de cãtre Federația Română de Scrimã, miercuri, cu prilejul ''Galei Eroilor cu Mascã''.

"Îi multumesc Laurei Badea, care înainte de a fi presedinte al federatiei m-a sustinut ca om, îi multumesc lui Florin Zalomir, antrenorul meu, care m-a fãcut sã fiu sportivul de anul acesta, lotului national de bãieti alãturi de care mã antrenez si întregului staff. Eu sunt mai altruistã de fel si sper ca anul viitor sã predau stafeta bãietilor de la sabie. Mã antrenez cu ei de 5 ani, dar schimbarea antrenorului a fost ca o rampã pentru mine, ca sã zic asa. Sunt locul 9 în clasamentul mondial dupã ultimul concurs, dar drumul e lung pânã la Olimpiadã si conteazã ultimul an  când trebuie sã scot rezultate cât mai bune'', a afirmat sportiva clubului Dinamo.

Bianca Pascu a cucerit medalia de bronz la Campionatele Europene de seniori de la Tbilisi în proba individualã de sabie.

Laura Badea Cârlescu, presedintele FR de Scrimã, a apreciat cã 2017 a fost un an bun pentru scrima româneascã, chiar dacã au lipsit medaliile de la Mondiale: ''Am crezut întotdeauna în Bianca, pentru cã a avut o evoluþie foarte bunã încã de la sfârsitul anului trecut. M-am bucurat din tot sufletul de rezultatele obþinute de Bianca anul acesta si eu sunt convinsã cã le va repeta si anul viitor. As spune cã a fost un an reusit, chiar dacã nu am obtinut o medalie la campionatele mondiale, doar un loc 6 cu echipa masculinã de sabie, dar suntem încrezãtori. Este primul an din ciclul olimpic, iar calificãrile încep din abia din finalul anului 2018 si eu am încredere în ei cã vor forma echipe puternice, mai ales cã acum avem posibilitatea la toate armele sã luãm medalii. Revenirea Anei Maria Brânzã le-a motivat si mai mult pe fete, le-a dat mai multã încredere, se vede si în componenþa echipei, altã atmosferã, altã poftã de antrenament si am încredere cã fetele vor fi mai omogene si vor forma o echipã redutabilã. Îni doresc ceea ce Ana îsi doreste si ea în 2018. Sã aibã plãcerea de a lupta si sã obtinã cât mai multe medalii la campionatele europene si mondiale si, de ce nu, la cupele mondiale'', a afirmat Laura Badea Cârlescu, presedintele FR de Scrimã,


Spadasina Ana Maria Brânzã si antrenorul Dan Podeanu au fost recompensati cu premiul pentru revenirea anului.

Lista celor mai buni antrenori la seniori este dominatã de Florin Zalomir si Cosmin Hãnceanu (lotul national de sabie seniori), urmati de George Epurescu si Alina Ciuculescu (lotul national de spadã senioare), Florin Gheorghe si Petre Ducu (lotul naþional de floretã cadeþi), Marius Gãlãtanu, Adrian Cârlescu Badea si Rareº Dumitrescu, echipa masculinã de sabie cadeti, Nagy Lehel si Radu Podeanu, echipa masculinã de spadã cadeti. 


Etichete scrimasportivabianca pascu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live