Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Țențu

27 Aprilie 2016
Vizualizari: 1166
Comentează add

Federația Română de Gimnastică a organizat o conferință de presă în care, prin vocea președintelui Adrian Stoica, a dorit să clarifice mai multe aspecte.

Federația Română de Gimnastică, explicații după ratarea calificării la JO

alex-tentu

Lotul feminin de gimnastica.

Federația Română de Gimnastică a organizat o conferință de presă în care, prin vocea președintelui Adrian Stoica, a dorit să clarifice mai multe aspecte, după ratarea calificării echipelor feminine și masculine la Jocurile Olimpice.

„Simțim o presiune pentru necalificarea la Rio, însă la fete nu eram necalificați dacă Larisa Iordache și Laura Jurcă erau sănătoase”, a declarat Stoica, în debutul conferinței. De asemenea, a dorit să reamintească faptul că a spus public, după accidentarea Larisei Iordache, că va fi foarte greu ca echipa feminină să se califice.

Acesta a continuat cu cei trei factori pe care îi consideră decisivi în decăderea gimnasticii românești: „suferim de o lipsă de antrenori la baze, deoarece mulți au plecat să profeseze în străinătate,  ne confruntăm cu o lipsă de resurse a cluburilor, și există și o lipsă de motivare a sportivilor și antrenorilor rămași în țară.”

În urma întrunirii Comitetului Executiv al Federației Române de Gimnastică, s-a decis ca postul de antrenor coordonator al lotului național feminin să fie ocupat în continuare de Lucian Sandu, cel puțin până la Jocurile Olimpice, iar la masculin a fost reconfirmat Ioan Suciu.
Președintele a anunțat că ideea vehiculată în ultimul timp, referitoare la posibilitatea participării cu două gimnaste la Rio, este mai mult un vis decât o posibilitate.

„Am avut o discuție cu Cătălina și cu Larisa, iar ele vor participa la un concurs între ele pentru a demonstra cine are cele mai mari șanse de a putea reprezenta cel mai bine România la Jocurile Olimpice”, a precizat Stoica.

Prezente în sală, Cătălina Ponor și Larisa Iordache au acceptat ideea că vor trebui să concureze una împotriva celeilalte pentru singurul loc de care România dispune la feminin. ”Este o concurență normală. Eu cu Larisa oricum ne încurajam una pe alta, iar cine o să fie mai bună o să meargă mai departe. Ne-am fi dorit ca amândouă să fim acolo, însă dacă așa este legea, nu avem ce să facem”, a declarat Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică la Atena. ”Este o luptă de echipă, suntem alături una de cealaltă. Este un moment productiv în sală când o vezi pe cealaltă că face mai bine și vrei și tu să faci și mai bine, chiar dacă este colega ta”, a precizat Larisa Iordache.

Următorul concurs important pentru gimnaștii români va fi Campionatul European de la Berna, care se va desfășura în perioada 1-5 iunie.


Etichete federatia romana de gimnasticaratare calificarejocurile olimpice riobraziliaadrian stoica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live