Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Octombrie 2018
Vizualizari: 722
Comentează add

Federaţia Operatorilor Români de Transport anunţă încetarea protestului declanşat astăzi.

Federaţia Operatorilor Români de Transport anunţă încetarea protestului

radiojurnal

Foto: Arhiva - Alexandru Lancuzov.

Federaţia Operatorilor Români de Transport anunţă încetarea protestului declanşat astăzi, iar de la această oră ar trebui să se reia cursele de autobuze şi microbuze şi în judeţele în care circulaţia acestora a fost suspendată încă de dimineaţă.

Neînţelegerile dintre transportatori şi Minister, care intenţionează aplicarea unui nou regulament în acest sector de activitate, par să fi fost pe moment aplanate de intervenţia deputaţilor din Comisia de specialitate, care au chemat părţile la o dezbatere în Parlament, pe tema situaţiei din trasportul rutier de persoane.

Ministrul Lucian Şova s-a arătat dispus să discute pe acest subiect, dar şi-a apărat decizia cu privire la Ordinul care introduce noile reguli, la mijlocul anului viitor, argumentând că astfel se deschide piaţa de profil.

Lucian Şova: Astăzi în România şi în ultimii 15 ani niciun transportator, altul decât cel care a ocupat primul şi foarte probabil acum 15 ani un taseu de la Bucureşti la Urziceni, niciun alt transportator nu ar putea astăzi să efectueze curse pe acest traseu şi, în viziunea celor care combat proiectul pe care l-am propus, acest lucru nici nu ar trebui să se petreacă vreodată. Acest ordin îşi propune eliminarea exclusivităţii deţinute de o firmă pe un traseu, dă posibilitatea pasagerilor să poată alege între mai multe oferte de transport, vizează îmbunătăţirea condiţiilor de confort pentru pasageri şi preţuri concurenţiale în piaţă.


Etichete forttransportatoriprotesteministerul transporturilorlucian sova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live