Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

7 Februarie 2012
Vizualizari: 1075
Comentează add

Poliţia federală americană şi-a îndreptat atenţia către extremiştii americani pentru a evita pe viitor un eventual atentat. Misiunea FBI constă "în a detecta şi împiedica acest tip de ameninţare înainte să se întâmple".

FBI, preocupat de ameninţarea extremiştilor americani

beatrice-braileanu

Foto: AFP.

Extremiştii americani resping autoritatea guvernului federal, legile federale şi locale, refuză să plătească impozitele, nu recunosc moneda americană şi recurg adeseori la violenţă şi acte ilegale, au indicat responsabili ai poliţiei federale, relatează AFP.

Poliţia federală americană, FBI, este preocupată de faptul că extremiştii ar putea pune la cale un atentat similar celui de la Oklahoma City din 1995.

Cum s-a întâmplat şi la Oklahoma City, "nişte lupi solitari furioşi se pot lansa la un moment dat într-o violenţă devastatoare", a declarat Stuart McArthur, director adjunct responsabil de lupta antiteroristă în cadrul FBI.

"O parte din misiunea noastră constă în a detecta şi împiedica acest tip de ameninţare înainte să se întâmple", completează Stuart McArthur.

Atentatul de la Oklahoma City de la 19 aprilie 1995 s-a soldat cu 168 de morţi.

Autorul său principal, Timothy McVeigh, a fost executat în 2001 după ce a fost prins pentru că nu avea plăcuţe de înmatriculare la maşină.

Acest tip de extremişti sunt identificaţi în general datorită documentelor false, pe care şi le confecţionează singuri, dar şi datorită "terminologiei" pe care o folosesc şi care promovează violenţa, potrivit agentului special Casey Carty.

Numărul condamnărilor în această categorie a fost peste 10 în 2009 şi de 18 în 2010 şi 2011, au precizat responsabilii FBI.


Etichete FBIextremişti americaniatentat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live