Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Martie 2020
Vizualizari: 334
Comentează add

La sediul Comisiei Europene din Bruxelles s-a luat decizia interzicerii accesului vizitatorilor.

Fără vizitatori la sediul Comisiei Europene din Bruxelles #coronavirus

florin-lepadatu

Foto: Arhivă.

La sediul Comisiei Europene din Bruxelles s-a luat, în această după-amiază, decizia interzicerii accesului vizitatorilor, după confirmarea a şase cazuri de infectare cu coronavirus, în creştere faţă de 4 raportate în cursul dimineţii.

Corspondenţă de la Bruxelles - Reporter: Andreea Marin - Şase cazuri de infectare cu coronavirus sunt deja confirmate între angajații Comisiei Europene. Dimineață erau doar patru și exista temerea că s-ar mai putea confirma trei. Potrivit unor surse din interiorul instituției, persoanele afectate sunt de la Direcțiile de Buget și Afaceri Maritime, Cooperare și Mobilitate.

Un întreg etaj a fost evacuat de la unul dintre sediile Comisiei Europene după ce unul dintre cazuri a fost descoperit la Directoratul General pentru Mobilitate și Transport. Şi acum se mai așteaptă rezultatele unor teste făcute, iar situația se poate schimba dintr-un moment într-altul. De altfel, este și prima zi când la Comisia Europeană se introduc telemunca pentru cei care își doresc.

Până acum, Comisia Europeană a avut ca singure măsuri de siguranță reducerea pe cât posibil a interacțiunilor cu persoanele străine și folosirea cât mai des a gelurilor dezinfectante. Cazuri sunt și la alte instituții din Bruxelles: trei la Consiliul Uniunii Europene și unul confirmat de la începutul săptămânii la sediul NATO. În prezent, nu există niciun caz confirmat la Parlamentul European și pentru că aici, încă de săptămâna trecută, s-au luat măsuri suplimentare de siguranță, mai întâi prin sistare accesului vizitatorilor în instituție.

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, s-a autoizolat de ieri, când a fost și ultima ședință plenară mutată din Parlamentul din Strasbourg. De astăzi, activitatea Parlamentului European de la Bruxelles a fost sistată, iar personalul, redus la jumătate. Săptămâna viitoare va fi în săptămâna albă, când în Parlamentul European nu se va înregistra chiar nicio activitate.


Etichete vizitatorisediul Comisiei EuropeneBruxelles

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live