Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

23 Ianuarie 2020
Vizualizari: 425
Comentează add

Fără restricții anul acesta la înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta

alex-lancuzov

Foto: Agerpres.

Fără restricții anul acesta la înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta din afara UE ( Brexit cu Acord)
 
2019 peste 20 000 de mașini cu volan pe dreapta înmatriculate, scădere cu 30 % față de 2018
 
ANALIZĂ RAR : ITP DOAR la MAȘINILE CU VOLAN PE STÂNGA
 
Procedura de înmatriculare a mașinilor cu volan pe partea dreaptă din afara Uniunii Europene nu se va schimba până la sfârșitul anului pentru că ieșirea Regatului Unit al Marii Britanii din UE se face cu acord. Totuși, pentru că numărul mașinilor cu volan pe dreapta este destul de mare și, potrivit statisticilor oficiale acestea sunt implicate în accidente grave, Registrul Auto Român studiază oportunitatea introducerii unor restricții, în ultimă instanță fiind și posibilitatea de a respinge Inspecția Tehnică Periodică pentru mașinile cu volan pe dreapta.

Cristian Bucur, Director Tehnic al Registrului Auto Român pentru RRA : ,,Din punctul nostru de vedere, până la sfârșitul anului nu se va schimba procedura aplicată astăzi. Acordul de Retragere din Uniunea Europeană cuprinde o perioadă de tranziție care se întinde până la sfârșitul anului. Dacă Brexit-ul se întâmpla fără acord, Marea Britanie devenea o țară terță, așa cum legislația prevede iar vehiculele cu volan pe dreapta introduse în România dintr-un stat terț nu primesc omologare. În ceea ce privește mașinile deja înscrise în circulație dar cu volan pe dreapta, analizăm oportunitatea ca într-un termen rezonabil- spunem noi – să deținătorii fie obligați să mute postul de conducere.”

Anul trecut au fost înmatriculate în România peste 20 000 de mașini cu volan pe partea dreaptă în scădere cu 30 % față de 2018. Pentru înscrierea unei mașini cu volan pe partea dreaptă este obligatorie o singură intervenție: o reglare a farurilor.


Etichete RARserviceautoînmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live