Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 13 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Februarie 2018
Vizualizari: 499
Comentează add

Pungile din plastic subţire şi foarte subţire, cu mâner, nu vor mai putea fi introduse pe piaţa românească de la 1 iulie.

Fără pungi din plastic

florin-lepadatu

 

Pungile din plastic subţire şi foarte subţire, cu mâner, nu vor mai putea fi introduse pe piaţa românească de la 1 iulie.

După această dată, pungile de acest fel care vor mai exista pe stocurile comercianţilor vor mai putea fi vândute doar până la 1 ianuarie 2019, după care vor fi interzise complet.

Un proiect de lege în acest sens, care ţine seama de o directivă a Comisiei Europene, a fost adoptat, luni, în unanimitate, de plenul Senatului.

Preşedintele Comisiei pentru Mediu, senatorul Allen Coliban, a atras atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă poluarea naturii cu acest tip de material.

Allen Coliban: "Sunt studii care au estimat cantitatea totală de plastic produse şi existente la ora actuală ca fiind 8,3 miliarde de tone.

Dintre acestea, undeva la 6,3 miliarde de tone sunt cantităţi care au ajuns ori la gropile de gunoi ori se află într-o formă sau alta în natură, predominând în mări şi oceane.

E foarte important de spus că durează sute de ani pentru a descompune acest plastic în mod natural, iar compuşii care rezultă în urma descompunerii sunt unii toxici."

Proiectul de lege care interzice utilizarea pungilor din plastic subţire va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor care este for decizional în acest caz, transmite redactorul RRA, Alina Stănuţă.


Etichete Pungi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live