Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Ina Chelan

29 Decembrie 2010
Vizualizari: 1579
Comentează add

Peste 11.000 de români protestează public împotriva desfiinţării Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Tîrgu-Mureş.

Fără cardiologie la Târgu Mureş Fără cardiologie la Târgu Mureş - Conține audio

ina-chelan

Peste 11.000 de români protestează public împotriva desfiinţării Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Tîrgu-Mureş.

Decizia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Institutul şi de a-l comasa cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu-Mureş a stârnit reacţii virulente şi în mediul virtual.
Pe reţelele de socializare s-au pornit adevărate campanii de strângere de semnături. Până acum peste 11.000 de internauţi şi-au exprimat dezacordul faţă de decizia ministerului, iar numărul lor creşte de la oră la alta.
Sunt foşti pacienţi ai institutului, rude ale acestora sau pur şi simplu oameni care critică desfiinţarea uneia dintre cele mai performante unităţi spitaliceşti din ţară a declarat pentru Radio Târgu Mureş unul dintre iniţiatorii campaniei, fostul director al Direcţiei de Sănătate Mureş, dr. Florin Buicu. audio:


 Protestatarii sunt îngrijoraţi de faptul că institutul ar putea pierde finanţarea care l-a propulsat în topul unităţilor spitaliceşti, dar şi de scăderea calităţii serviciilor medicale.Proiectul a fost lansat spre dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii până în 26 decembrie.
 Oficialii de la Bucureşti vor decide în luna ianuarie dacă vor ţine cont sau nu de părerile internauţilor.   


Etichete institutcardiovascularTargu Murescomasareprotest

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live