Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Martie 2014
Vizualizari: 1120
Comentează add

Guvernul a sesizat DNA pentru posibile fapte penale constatate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni în perioada în care instituţia a fost condusă de Anca Buliman.

"Fapte penale", constatate la Spitalul Bagdasar-Arseni

radiojurnal

Foto: Arhivă. 

Guvernul a sesizat Departamentul Naţional Anticorupţie pentru posibile fapte penale constatate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni, din Bucureşti, în perioada în care instituţia a fost condusă de Anca Buliman, manager, din 2006.

În urma verificărilor efectuate de Corpul de control al premierului, au fost descoperite contracte atribuite unor firme de familie, plata unor servicii neprestate şi cumpărarea de echipamente la suprapreţ.

Potrivit raportului, la unele produse, adaosul comercial a fost de peste 2500%, ca urmare a favorizării anumitor operatori economici, în obţinerea contractelor de achiziţie publică a mobilierului, dispozitivelor şi echipamentelor medicale.

Astfel, pentru un cărucior de resuscitare complet echipat, spitalul a plătit 127 de mii de lei, în timp ce preţul real era de 4600 de lei, iar un bisturiu care costă 29 de mii de lei a fost achiziţionat cu 235 de mii de lei.

Raportul Corpului de control al premierului va fi trimis ministrului sănătăţii, Agenţiei Naţionale de Integritate, Curţii de Conturi şi Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.


Etichete Ştiri BucureştiSpitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-ArseniCorpul de controlraportadaos comercialDNAANICurtea de Conturi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live