Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

25 Decembrie 2010
Vizualizari: 4388
Comentează add

Este cel de-al zecelea Crăciun de la revenirea în ţară a Regelui Mihai I de România, pe care familia Regală a României îl sărbătoreşte la castelul de la Săvârşin.

Familia Regală a României serbează Craciunul la Săvârşin Familia Regală a României serbează Craciunul la Săvârşin - Conține video Familia Regală a României serbează Craciunul la Săvârşin - Conține galerie foto

ioan-suciu

Familia Regală a României a primit colindători. Foto: Ioan Suciu.

Familia Regala a României sărbătoreşte în acest an cel de-al zecelea Crăciun de la revenirea în ţară a Regelui Mihai I de România, la castelul din localitatea arădeană Săvârşin.

În ajunul Crăciunului, Regele Mihai însoţit de principesa Margareta şi principele Nicolae, a împărţit 300 de pungi cu cadouri familiilor sărace din zona Săvârşinului.

Pachetele conţineau mezeluri, brânzeturi şi dulciuri. Printre cei ajutaţi se numără şi o familie cu 11 copii din Troaş.

Cunoscut ca fiind pasionat de şofat, Majestatea sa Regele Mihai a urcat la volanul autoturismului său de teren şi a condus pe uliţele din Săvârşin şi pe valea Troaşului, pentru a împărţi personal cadouri de Crăciun la cinci familii mai sărace din zonă.

Video: Familia Regală împarte daruri unor familii nevoiaşe. Sursa: Ioan Suciu.

Majestatea sa Regele Mihai împreună cu Regina Ana, Principesa Margareta, Principele consort Radu şi Principele Nicolae au primit în ajunul sărbătorii Crăciunului, colindătorii ce au sosit pe domeniul regal de la Săvârşin. Printre aceştia Dubaşii din Săvârşin.

Video: Familia Regală a primit colindătorii.

Regele Mihai a primit de la câţiva ziarişti din Bucureşti macheta unui autoturism de teren Willis, copie fidelă a celui pe care l-a restaurat pentru Regina Ana la inceputul anilor 40.

Autoturismul de teren există în colecţia Familiei Regale, iar Principele Radu a spus că va încerca să aducă această maşină la Săvârşin, ca să poată fi văzut de elevi şi de studenţi.

Pentru masa de Ajun, Familia Regală a avut pregătit un curcan umplut de aproximativ 20 de kilograme, primit cadou.

În cea de a doua zi de Crăciun, familia regală va participa dimineaţă la slujba de Crăciun de la biserica ortodoxă din Săvârşin.

La masa de prânz vor fi invitate mai multe personalităţi din judeţul Timiş, iar seara, Regele Mihai va oferi un dineu la castel reprezentanţilor administraţiei locale şi bisericii din Săvârşin.

În cursul zilei de luni, Regelui Mihai îi va fi conferit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Politehnice din Timişoara, iar apoi membrii Familiei Regale vor primi un grup de colindători din Orăştie.

Marţi, la Castelul de la Săvârşin va ajunge grupul de colindători ai Asociaţiei „Nepoţii Iancului“ din Cluj şi Satu Mare, după care Regele Mihai va lua masa de prânz, la castel, cu personalităţi din judeţul Dolj.


Etichete Regele MihaiCrăciunSăvârşinTroaşcolinde

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live