Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

2 Noiembrie 2020
Vizualizari: 209
Comentează add

Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI) atrage atenția că autoritățile trebuie să finanțeze corespunzător sistemele de gestionare integrată a deșeurilor.

FADI atrage atenția asupra sistemelor de gestionare integrată a deșeurilor

florin-lepadatu

Foto:bucurestifm.ro.

Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI) atrage atenția că autoritățile trebuie să finanțeze corespunzător sistemele de gestionare integrată a deșeurilor pentru a obține rezultate bune în acest domeniu.

În județul Tulcea, operatorul de deșeuri semnalează că de la începutul anului a înregistrat pierderi de aproximativ jumătate de milion de euro din cauză că nu i-au fost plătite serviciile de salubrizare. În schimb, agenții economici din Deltă se plâng din cauza cantităților mari de deșeuri care nu sunt strânse. Cu detalli, corespondenta RRA, Luisa Rosetti.

Reporter: Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară apreciază Tulcea ca un județ exemplu la nivel național în gestionarea deșeurilor. Operatorii turistici susțin însă că problema gunoaielor din Deltă e departe de o soluție. 

Ileana Vasilie, agent economic din Crișan: Conform contractului ar trebui să duc cumva gunoiul pe malul drept, dar nu am voie să-l duc cu niciun mijloc de transport. Este ilegal. Pentru asta am luat amendă. Și atunci, eu ce fac cu gunoiul? Îl strâng în saci. Este o glumă cine spune că strânge hârtia igienică în saci. Nu vrem un serviciu social, dar cineva să vină să ia gunoiul şi nu odată la două săptămâni.

Reporter: În același timp, Ionuț Tudorache, directorul firmei care colectează deșeurile din județ, spune că în primele 9 luni de activitate a înregistrat o pierdere de până la 500.000 de euro.  

Ionuţ Tudorache: Vine din cantitatea de deșeu colectată versus cantitatea de deșeu plătită. Toată lumea încasează de pe urma turiștilor, dar nimeni nu vrea să plătească pentru deșeurile generate de turiști, iar noi ne-am făcut treaba cum știm mai bine, fără să fim plătiți pentru ea.

Reporter: Asociația care operează sistemul de gestionare a deșeurilor susține că soluția acestor probleme este aplicarea principiului: ''plătește cât arunci.''


Etichete deşeurigunoigestionarefinantare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live