Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

3 Aprilie 2017
Vizualizari: 643
Comentează add

Proteste civice au avut loc la Sofia împotriva majorărilor postelectorale a tarifelor la gaze, apă, energie termică şi electrică.

Facturile la gaze, căldură şi curent i-au scos pe bulgari în stradă

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Foto: Arhivă.

Proteste civice au avut loc la Sofia împotriva majorărilor postelectorale a tarifelor la gaze, apă, energie termică şi electrică.

Majorările de prețuri sunt fără precedent în utlimii 10 ani. Gazele naturale se vor scumpi cu 30 de procente, /.../ cu 18, energie termică de la 23 de procente în Capitală până la 38 în unele orașe de provincie, iar cea electrică inițial cu un procent după care vor urma alte două-trei.

Nemulțumirea cetățenilor  este mare, câteva zeci de mii au aderat în decurs de o singură zi la pagina Facebook intitulată 'Protestăm împotriva abuzurilor Comisiei pentru reglementări în energetică'.

Protestatarii se vor aduna zilnic în fața sediului comisiei.

Organizatorii informează că în ultimii doi ani prețul gazelor a scăzut cu 87%, iar cel al energiei termice cu numai 22. Costul gazelor reprezintă în medie 57% din cheltuielile de producție ale termoficărilor. Practic, în această perioadă, companiile de termoficare și-au majorat într-un mod ascuns profitul în medie cu 27 de procente.

Protestatarii consideră că la o creștere cu 30 de procente a tarifelor la gaze prețul energiei termice va trebui majorat în capitală cu 1, nu cu 23 de procente.


Etichete Bulgariaprotestemajorărigazeapăenergie termicăelectrică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live